Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen?
Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? (Foto: )

Oproep vrijwilligers voor Het Bewaarde Land

  Toerisme

Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral erg leerzame dagen in Het Bewaarde Land. Dat hebben veel kinderen uit Brabant al beleefd in groep 4, 5 of 6.

Met de hele klas op avontuur in Het Bewaarde Land waarbij je al je zintuigen gebruikt, beestjes zoekt en in bomen klimt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Ook in 2019 willen we weer veel klassen uit Brabant ontvangen. Dat lukt alleen als we genoeg vrijwillige wachters vinden om de kinderen te begeleiden tijdens dit avontuur.

Help jij mee?

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van het IVN. Als wachter maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, de kringloop onderzoeken, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

Opleidingsdag

Op vrijdag 29 maart 2019 is er weer een opleidingsdag. Deze opleiding bestaat uit een intensieve training op de Bewaarde Landlocatie op de Kampina, gevolgd door een stage op een van de Bewaarde Landlocaties als hulpwachter bij een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden en op welke locatie.

Meer informatie vind je op de website. Aanmelden kan ook via de website of bel voor een intakegesprek met Marion de Cocq: 06-57204691.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema's: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Meer berichten