Foto: Driemaal Plankenkoorts

Op zoek naar het verhaal van RBC

  Sport

ROOSENDAAL – Komende vrijdagavond 25 oktober geeft Drie Maal Plankenkoorts in de kleine zaal van De Kring alle ruimte aan 'het verhaal van RBC'. Fans van de bekende Roosendaalse Boys Combinatie kunnen samen de puzzelstukjes leggen van 'ons Roosendaals clubje'.

Door Bert Pessink

"Het wordt vrijdag een soort reünie, een avond vol herinneringen en een avond vol inspiratie. Wij vertellen het verhaal van voetbalclub RBC, chronologisch en feitelijk en mensen die op welke wijze ook deel uit hebben gemaakt van dat RBC hebben we uitgenodigd om daar aan tafel met ons over te praten", aldus Dragan Zuijkerbuijk van Driemaal Plankenkoorts.

Ongetwijfeld zullen de verhalen die avond gaan over het begin in 2012 toen RBC nog Excelsior werd genoemd en in Kalsdonk voetbalde, maar ook het betaalde voetbal met trainers als Robert Maaskant. RBC, in 1986 verliezend bekerfinalist, het verloor van Ajax en over recordspelers als Eric Hellemons die 358 wedstrijden voetbalde in het shirt van RBC en Gerrie Voets, die 76 doelpunten maakte voor RBC.

Zuijkerbuijk: "Wij hebben oud-spelers, trainers en medewerkers uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Het wordt niet te gemaakt, maar het moet spontaan zijn. Ongetwijfeld komen er verrassende verhalen naar voren. Als tip van de sluier kan ik vertellen dat de vertrouwde stem van de wedstrijden van RBC haar opwachting gaat maken aan tafel."

De theatergroep Driemaal Plankenkoorts treedt op in het hele land, maar zijn ook sterk verbonden met Roosendaal en haar lokale zaken. Ook zijn ze opgegroeid met de wedstrijden van RBC aan De Luiten of het RBC-stadion. Zuijkerbuijk: "In dit eerste deel gaan wij als theatergroep op een positieve manier op zoek naar het verhaal van RBC, waarom is Roosendaal, ook in mindere tijden verbonden met deze club. Waar die verbinding ligt gaan wij samen met het publiek uitvinden. In deel 2 komend voorjaar komen wij dan met een voorstelling over RBC."

Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Kring en kosten 18,50 euro.

Meer berichten