De zwemvierdaagse is dit jaar in de herfstvakantie
De zwemvierdaagse is dit jaar in de herfstvakantie (ZPV-Hieronymus)

Zwemvierdaagse in herfstvakantie

  Sport

De zwemvierdaagse is al sinds 1970 een uniek sportief evenement en is nog steeds het grootste landelijke zwemevenement wat in Nederland plaatsvindt. Van maandagavond 14 oktober t/m donderdagavond 17 oktober is zwembad De Stok het sfeervolle decor van de Zwem4daagse. Organisator ZPV-Hieronymus tekent samen met zwembad De Stok voor de organisatie. Jong en oud kan, mits in het bezit van zwemdiploma A en B, meezwemmen. Na vier avonden is er natuurlijk een medaille als beloning voor de geleverde prestatie.

Door Bert Pessink

Roosendaal – ZPV-Hieronymus heeft sinds 2011 de organisatie van de Zwem4daagse waarbij het de bedoeling is om een vier avonden achter elkaar een afstand te zwemmen. Er is per avond een keuze uit 250 meter, 500 meter of zelfs 1.000 meter. Serge van der Wegen namens de organisatie: "Wie is niet groot mee geworden, de zwemvierdaagse. Hieronymus regelt vanaf 14 oktober de hele zwemvierdaagse. Zo doen wij niet alleen de inschrijving, maar regelen wij ook tellers om het aantal baantjes te tellen die een deelnemer moet zwemmen. De stok heeft een 25 meter bad, dus een kilometer op een avond is 40 baantjes in het 21 graden warme water. Per avond hebben we de beschikking over een team van 15 helpers waaronder ook begeleiding van het CIOS."

Elke avond zijn er ook diverse demonstraties die met zwemmen te maken hebben, zo zijn er demonstraties synchroon-, wedstrijdzwemmen en waterpolo. Op de laatste avond gaan ook de duikers van Stella Maris onder water.

Van der Wegen: "De zwemvierdaagse is veel meer dan alleen maar baantjes zwemmen, het is echt een zwemfeest. Naast de demonstraties zorgen wij ook dagelijks voor een versnapering voor de deelnemers, bovendien zorgen wij voor een leuk stukje muziek tijdens het zwemmen. Vier avonden zwemmen geeft bovendien de herfstvakantie een mooie en sportieve invulling. Hoogtepunt is natuurlijk het uitreiken van de medailles, want eerlijk is eerlijk, je levert wel een gezonde prestatie."

Meer berichten