Foto:

Avondkerstloop Nispen is dit jaar op 21 december

  Sport

Niet alleen hardlopen, maar ook het wandelen neemt een grote plaats in gedurende dit evenement. Door de overweldigende animo vorig jaar van de wandelaars zijn er drie zeer bijzondere wandelingen uitgezet, nu ook startend vanuit de kerk.

Via de kerktoren de kerk inlopend kun je je inschrijven voor de speciale kerstwandelingen. Hierbij zorgt de organisatie nog voor een leuk presentje en de routebeschrijvingen. Om 16.30 uur worden de grote kerkdeuren geopend en kan men beginnen voor de 3, 6 of 10 km in en rond het in duister vallend Nispen. Zorg dus ook voor wat verlichting en stevige wandelschoenen. Door de grote toeloop van vorig jaar is het advies om op tijd te komen.

Ook de fun nighttrail loopt later over stukken waar de wandelaars zijn geweest. Maar men begint met hardlopen om 18.00 uur door de dorpskern voor de allerkleinsten van 6 t/m 9 jaar voor de 800 meter. Om 18.15 uur de start van 1600 meter voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Na de huldiging van deze kanjers volgt om 18.40 uur de start voor de 5 km.

De deelnemers aan de fun nighttrail startten om 19.30 uur en lopen over stukken onbekend Nispens grondgebied. Dit wordt weer een spektakel, gedeeltelijk in het donker, maar daarvoor hebben ze hoofdlampen meegenomen. Om 19.40 uur klinkt het startschot voor hardlopers die de 10 km gaan lopen. Ze lopen de kerk uit, over het kerkplein de Dorpstraat in. Al snel komen ze op een breder stuk en kunnen ze voluit hard lopen door de wederom prachtig met kaarsen verlichte straten.

De muziek langs het parcours zorgt voor een unieke sfeer in de straten van Nispen. Het publiek moedigt hen aan om weer een geweldige prestatie weg te zetten. De prijsuitreiking van de 5 km doen we nog buiten in het kerkportaal maar de 10 km winnaars worden gehuldigd vanaf 21.00 uur in zaal Verhoeven waar men van te voren de startnummers kon ophalen en de na-inschrijvingen regelen.

De Avondkerstloop is onder auspiciën van de KNAU en onder begeleiding van Thor. Voor inschrijvingen en informatie zie www.avondkerstloop.nl.

Meer berichten