Zondag is op sportpark Vierhoeven de zesde Quikrun georganiseerd door de Stichting Paul.
Zondag is op sportpark Vierhoeven de zesde Quikrun georganiseerd door de Stichting Paul. (Foto: Ruben van de Ven)

'Elk kind moet kunnen sporten'

  Sport

Komende zondag staat op het sportpark Vierhoeven de zesde Quikrun gepland. De opbrengst van deze loop gaat naar Stichting Paul, vernoemd naar Paul Quik die zes jaar geleden aan kanker overleed. Paul Quik was een heel sportief, energiek en sociaal persoon die zelfs marathons liep. De stichting die na zijn overlijden werd opgericht stelt jaarlijks honderden kinderen van wie de ouders het niet kunnen betalen in staat om toch te sporten.

Door Bert Pessink

Roosendaal – Het waren een paar loopmaatjes van Paul die hem vlak voor zijn overlijden voorstelden om zijn sportiviteit in ere te houden met een stichting. Paul ging akkoord mits het een Roosendaals doel zou zijn. Zo werd het een stichting die ervoor zorgt dat kinderen wiens ouders leven op of onder het bestaansminimum toch kunnen sporten, net als hun vriendjes en vriendinnetjes.

"Stichting Paul bestaat nu dus zes jaar en in die zes jaar hebben we al heel wat kinderen kunnen helpen", aldus Jan Jongeneelen namens de stichting. "Destijds heeft Paul het door Ruben van de Ven gemaakte logo nog kunnen zien en goedkeuren, na zijn crematie werd er al geld ingezameld voor de stichting. Het eerste jaar moesten we onze weg vinden en konden we maar een beperkt aantal kinderen helpen. De laatste jaren kunnen dankzij Stichting Paul heel veel kinderen aan een sport deelnemen of zwemles krijgen."

Wat de stichting onder andere faciliteert blijkt uit het volgende: "Sinds 2012 is in Roosendaal het schoolzwemmen afgeschaft. Voor kinderen wiens ouders niet de financiële middelen hebben om naar zwemles te gaan regelt de stichting het lesgeld. Bij De Stok, Move On en het Kroevenbad hebben zo ruim 600 kinderen zwemles gekregen", vertelt Jongeneelen trots. "Stichting Paul zorgt er ook voor dat jonge kinderen niet in een sociaal isolement raken als hun vriendjes en vriendinnetjes gaan voetballen of op atletiek gaan. Wij toetsen natuurlijk eerst of de ouders het echt niet kunnen betalen en betalen dan het lidmaatschap rechtstreeks aan de clubs en de zwembaden. Om fondsen te werven zijn we afhankelijk van grote en kleine initiatieven uit de Roosendaalse samenleving. Zo waren wij dit jaar het goede doel bij de Vijfhuizenbergloop en de Halve Marathon. Ook bij de basisscholen komen we regelmatig voor een sponsorloop. Dat is voor ons belangrijk omdat de naar schatting 1500 tot 2000 kinderen van gezinnen die onder het sociale minimum leven ons weten te vinden."

Zondag is de zesde Quikrun op de atletiekbaan van THOR op sportpark Vierhoeven. Er is een wedstrijd die meetelt voor het Running Center Loopcircuit en er zijn recreatielopen van 5 of 10 kilometer. Teams van drie personen kunnen ook meelopen met de Remmerswaal Bedrijven Challenge. De 5 kilometer start om 10.00 uur, de 10 kilometer start om 11.00 uur. De inschrijfkosten zijn 7,50 euro.

www.stichtingpaul.nl

Meer berichten