Foto: De Draai

Caleb Ewan komt met de Jasper de Buyst naar De Draai

  Sport

Caleb Ewan en Jasper de Buyst van team Lotto-Soudal zullen tijdens de 40e editie van De Draai hun opwachting maken op De Kade.

De organisatie van De Draai liet eerder al weten dit jaar weer grote namen naar De Kade te willen halen. Naast het eerder vastleggen van Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen wordt het deelnemersveld bij de profs weer behoorlijk sterker.

Caleb Ewan geboren en getogen in Australie rijdt sinds 2018 voor Lotto-Soudal waar hij dit jaar mee deelnam aan de Tour de France. Naast dat hij de 11e en 16e etappe op zijn naam wist te schrijven lukt hem ook de Champs-Élysées te winnen net voor Dylan Groenewegen. Naast dat Ewan dit jaar Groenewegen wist te kloppen is dit hem ook eerder gelukt bij de Junioren met Mathieu van der Poel genoeg reden voor genoeg vuurwerk op de kade.

Met Caleb Ewan komt ook Jasper de Buyst mee naar De Draai die dit jaar voor de 2e keer de Tour de France heeft gereden. En afgelopen jaar samen met Iljo Keisse 3e werd in Bremen tijdens de Zesdaagse van Bremen. Caleb Ewan zal waarschijnlijk op de Draai rijden als enigste criterium in Nederland.

Het ziet er naar uit dat de organisatie van De Draai goed heeft geluisterd naar de wensen van het trouwe Draai van de Kaai publiek. Waar er de afgelopen drie jaar niet al te grote namen aan de start verschenen is dat dit jaar anders. Eerder werd al Nederlands grootste wielertalent Mathieu van der Poel vastgelegd. Met de Tour de France achter de rug kan het deelnemersveld van De Draai weleens snel worden uitgebreid. Zo is de organisatie ook hard bezig om Tour-winnaar Egan Bernal warm te krijgen voor een deelname aan De Draai 2019.

Meer berichten