Foto: Kees Nouws

66eeditie Hel van de Pin staat voor de deur

  Sport

De Hel van de Pin wordt dit jaar voor de 66keer verreden. Reden voor de ploeg Pins Verzet om uit te pakken: diverse oud-profs verschijnen op dinsdag 6 augustus aan de start van het wielerevenement in de Wouwse Plantage.

Bikkelen en afzien. Geen versnellingen, geen clips op de pedalen en een stuk onverharde weg. Dat is wat onder andere oud-profwielrenners Steven de Jongh (ploegleider Trek-Segafredo), Kenny van Hummel, Bart Voskamp (mededirecteur ENECO Tour), Lieuwe Westra en Marc Lotz (ploegleider Limburg Cycling Selectie) te wachten staat tijdens de Hel van de Pin.

In totaal verschijnen er zo'n 300 deelnemers aan de start van de historische kermiskoers die wordt gereden op 'gewone' fietsen. Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de grootse sportieve prestaties neer te zetten. Naast individuele premies wordt er ook gereden voor het ploegenklassement.

Programma:

13:00 uur, Jeugd 8 t/m 12 jaar
13:25 uur, Jeugd 13 t/m 17 jaar
14:00 uur, Dames 18 jaar en ouder
14:25 uur, Heren 36 jaar en ouder
15:05 uur, Spektakelrit
15:45 uur, alle leeftijden

Vanzelfsprekend zijn er weer premies voor de sprinters op de 'boulevard' van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland het entertainment met een keur aan artiesten en dj's op het groot ambiance feestplein. Nieuw dit jaar is het groot scherm, waarop livebeelden vanaf de spectaculaire, onverharde Kolenbaan te zien zijn.

Warmdraaien

Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in de Wouwse Plantage op zondag 4 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers 54 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis, voor 12,50 euro genieten deelnemers van een verzorgde barbecue en ontvangen zij een aandenken. Aanmelden voor de toertocht (uiterlijk 1 augustus) via info@hoevekestijn.nl onder vermelding van Toertocht.

Meer berichten