Inhuldiging zesde editie BeNeLadies in Designer Outlet Roosendaal

  Sport

Vandaag eindigt de eerste rit van de BeNe Ladies Tour vlak naast Designer Outlet Roosendaal waarna er een feestelijk onthaal en de inhuldiging plaats vindt in centre. Tijdens de zesde editie, van 18 tot 21 juli, van de BeNe Ladies Tour (WE 2.1) verzamelt de top van het vrouwenwielrennen zich voor deze etappekoers door België en Nederland. Deze vierdaagse is wereldwijd de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen.

Designer Outlet Roosendaal biedt bezoekers meer dan 100 modemerken in ruim 80 winkels waaronder een groot en populair aanbod sportmerken. Merken zoals Nike, Adidas, Asics, Puma en Björn Borg bieden bezoekers de mogelijkheid om altijd met minimaal 70% korting de beste sportkleding te winkelen. De samenwerking met de BeNe Ladies Tour is dan ook een uitgelezen kans om sport en fun shopping samen te brengen.

Op donderdag 18 juli wordt het startschot gegeven en op vrijdag 19 juli staat een eerste grensoverschrijdende rit op het programma. De hele karavaan trekt dan voor de eerste keer in de geschiedenis van deze rittenkoers naar de provincie Antwerpen. De start wordt gegeven in het Belgische Essen, gelegen in het Noordwesten van de Kempen. Na een ommetje door de streek ligt de aankomststreep naast Designer Outlet Roosendaal.

Het deelnemersveld van deze zesde editie is ongezien sterk. De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start met Kirsten Wild, Jolien D'hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier,Christina Siggaard, Thi That Nguyen en uiteraard kunnen we niet voorbij aan Lorena Wiebes die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en zich zaterdag kroonde tot Nederlandse kampioene. En met Ellen van Dijk en Lisa Brennauer, die zondag de Duitse wegtitel veroverde, komen twee gewezen wereldkampioenen tijdrijden aan de start.

Samen met andere specialisten in het hardrijden waaronder Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit. In totaal komen meer dan tien nationale kampioenen aan de start. Ook tal van veldrijders, waaronder wereldkampioene Sanne Cant, grijpen de kans aan om zich voor te bereiden op de komende winter. Jolien D'hoore kan de eerste renster worden die de BeNe Ladies Tour voor de derde keer wint.

Meer berichten