Veronique Schijvenaars (links) en Vera van de Velde in actie tijdens de Suikerrace op de Roosendaalse Vliet.
Veronique Schijvenaars (links) en Vera van de Velde in actie tijdens de Suikerrace op de Roosendaalse Vliet. (Roeland van de Velde Fotografie)

Roeisters sterk op lange afstanden

  Sport

Vera van de Velde en Veronique Schijvenaars roeien al vier jaar samen in de dubbel 2 bij de Roosendaalse Roeivereniging. Dat ze goed zijn op de langere roeiafstanden bewezen de dames in maart al in Goes. Daar wonnen ze het 'blik' door de snelste tijd neer te zetten op de ruim 4 kilometer lange Ganzenregatta.

Door Bert Pessink

Vera van de Velde (22) heeft het goed naar de zin bij de Roosendaalse Roeivereniging. "Ik roei inmiddels zeven jaar na in een boot gestapt te zijn bij een open roeidag. Aan het begin krijgt elk lid twee maanden proefles en dat is goed bevallen. Ik ben in een skiff begonnen en heb inmiddels alle boten al een keer gevaren. Vier jaar terug ben ik met Veronique in de dubbel 2 terecht gekomen. Dat is een boot voor twee roeiers met twee riemen aan iedere kant van de boot."

Bij de roeivereniging trainen de dames twee keer per week, op zondagochtend een duurtraining en op woensdagavond kortere afstanden. Van de Velde traint daarbij als mogelijk nog drie tot viermaal per week op kracht en lenigheid bij Fit4Free in Roosendaal. Van de Velde: "Het roeiseizoen loopt van het voorjaar tot het late najaar. Het eerste gedeelte tot de vakantie loopt van maart tot juli en daarna gaat het seizoen verder van september tot december. We varen met de dubbel 2 wedstrijden in Goes, Tilburg en Breda, maar varen bijvoorbeeld ook mee met een grote wedstrijd in Amsterdam, het parcours daarvan gaat helemaal over De Amstel."

Dat de beide dames goed zijn blijkt wel uit het 'blik' wat de beide dames vanuit de Ganzenregatta uit Goes mee naar Roosendaal brachten. Bij het roeien is er namelijk maar één prijs en die wordt 'blik' genoemd.

Lees verder in de Gazet van Roosendaal van deze week.

Meer berichten