Speluitleg aan jeugdige badmintonners
Speluitleg aan jeugdige badmintonners (Foto: Henk Croonen)

Afsluiting badmintonseizoen op jeux de boules baan

  Sport

Afgelopen zaterdag werd onder fantastische weersomstandigheden de jaarlijkse clubdag voor de jeugd van de Meppers gehouden.

Na een speurtocht door de Rucphense bossen, een soort mini escaperoom, fototocht door Rucphen belandden de badmintonners op de jeux de boules banen, waar zij door de Ketsers speluitleg kregen en aan de slag mochten. Uiteindelijk werd het eindpunt bereikt waar de verfrissingen en friet zich goed lieten smaken.

Veertien jeugdleden meldden zich in de loop van de ochtend op de afgesproken plaats in het bos. Vandaar was een speurtocht uitgezet waarbij verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden. De teams wisten over het algemeen de route richting Rucphen wel te vinden als had een team wel wat extra ondersteuning nodig op het eerste postpunt te bereiken. Daar was het zaak om binnen de gestelde tijd twee kisten en een koffer te openen. Met het nodige fanatisme en denkwerk lukten deze opdrachten

. Toen bleek dat de kisten fruit en drinken bevatten, was dat na de wandeltocht van een uur zeer welkom. Met enige tegenzin werd begonnen aan het tweede deel van de tocht die uiteindelijk richting centrum Rucphen ging, waar enkele leden van de “Ketsers” bereid waren om hun sport uit te leggen aan de kids. Natuurlijk mochten ze de theorie ook omzetten in de praktijk en onder begeleiding van de ervaren spelers , bleek al snel dat het spel met de ballen toch wat ingewikkelder was dan alleen maar “ballen gooien”.

Gelukkig was het vanaf dat punt niet zo ver meer naar het cafetaria, waar al snel de frisdrank en friet op tafel stonden.

De deelnemers lieten duidelijk weten dat ze genoten hadden van de speldag.

Donderdag is de laatste speelavond en dan mogen de rackets voor 6 weken de tas in. Tijdens de schoolvakantie is er op donderdagavond geen Badminton in de Vijfsprong.

Meer berichten