Na een gezamenlijke voorbereiding gaan de bedrijventeams van start in de Halve Marathon van Roosendaal
Na een gezamenlijke voorbereiding gaan de bedrijventeams van start in de Halve Marathon van Roosendaal (Foto: Jack Magielse)

Werknemers moeten meer bewegen

  Sport

De eerste en de laatste zondag van de maand juni zijn ook dit jaar weer gereserveerd om in Roosendaal hard te lopen en te wandelen. Komende zondag 2 juni is er de derde editie van de Vijfhuizenberg. Zondag 23 juni dan de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal. Naast de bekende onderdelen die individueel gelopen worden participeren in beide evenementen sportieve bedrijven in de bedrijvenloop.

Door Bert Pessink

"De Vijfhuizenbergloop organiseren we met en voor de leden van de ondernemersvereniging Vijfhuizenberg waarmee we ons bedrijvenpark onder de aandacht brengen. We werken samen met Sportservice Noord-Brabant en leerlingen van Fontys sporthogeschool. Naast de kinderloop die om 15.30 uur start voor de deur van Rottier Dancemasters Roosendaal hebben we om 16.00 uur de start van de 6 en 10 kilometer. Ook om 16.00 uur start de bedrijvenloop met teams van maximaal 3 personen, de Vijfhuizenberloop is een prima training voor de Halve Marathon die een paar weken later op de rol staat", aldus Tonny de Groen namens de organisatie.

Ook de Halve Marathon van zondag 23 juni heeft een bedrijvenloop op de afstanden 4 Mijl (6,4 km), 10 kilometer en de Halve Marathon (21,1 km). Voorzitter Edward Heijnemans: "We hebben al een aantal jaren de Jan Hop Subaru bedrijvenloop over 10 en 21 kilometer in ons programma voor teams van 3 tot 5 personen. Dit jaar hebben we daar de korte 4 Mijl aan toegevoegd. Teams krijgen extra treatment met een ontvangst in de St. Jan, we maken een teamfoto van het team en ze mogen in apart startvak starten. Netwerken is heel belangrijk. We verwachten veel van de 4 Mijl bedrijvenloop, die is laagdrempelig en goed te doen. Samen trainen en samenlopen met je collega's is echt heel erg leuk. Bij de Halve Marathon horen we trouwens graag van de bedrijven wat zijn interessant vinden, bijvoorbeeld een estafette."

Jerome de Clercq is namens de Sportservice betrokken bij de organisatie: "Bewegen in het kader van vitaliteit op de werkvloer is hot. Werken is vaak veel stilzitten en stilzitten is eigenlijk het nieuwe roken, ongezond dus. Wij willen dat doorbreken door de bedrijven uit te dagen mee te doen met de bedrijvenloop en daar helpen we ze ook bij met tips. Werknemers moeten echt meer bewegen. Op het bedrijventerrein Vijfhuizenberg hebben we alle bedrijven benaderd om mee te doen, en dat wordt positief ontvangen. Vitaal blijven binnen het bedrijf staat Europees hoog in het sportbeleid. Want vitale werknemers zijn minder ziek. Wij als sportservice hebben bijvoorbeeld ook lunchwandelen in ons pakket en hebben bij een bedrijf een rookhok omgebouwd tot sporthok.

Meer berichten