Volgende week is de avondvierdaagse met afwisselende en veilige wandelroutes die het mooie groen van Roosendaal opzoeken.
Volgende week is de avondvierdaagse met afwisselende en veilige wandelroutes die het mooie groen van Roosendaal opzoeken. (Foto: ARSV Thor)

Avondvierdaagse op de gezonde tour

  Sport

Volgende week maandag staat de jaarlijkse Avondvierdaagse weer op de sportkalender van Roosendaal. Ruim 3.000 deelnemers waaronder veel basisschoolleerlingen lopen dan elke avond een afstand van 3, 6 of 10 kilometer. De afgelopen jaar begonnen samenwerking tussen organisator THOR en Jongeren op gezond gewicht (JOGG) heeft haar vruchten afgeworpen, ook dit jaar gaan de deelnemers op de gezonde tour.

Door Bert Pessink

Van 13 tot en met 16 mei kan er 's avonds weer gewandeld worden in Roosendaal, Atletiekvereniging THOR zet met dit springlevende evenement al meer dan 40 jaar aan tot bewegen. "Afgelopen jaar zijn we bij wijze van experiment de samenwerking aangegaan met JOGG. Het was altijd zo dat de kinderen voor onderweg frisdrank en veel snoep meenamen, wij willen met het aanprijzen van het waterpunt op tweehonderd meter na de start en het verstrekken van gezonde groentes en fruit een duidelijk signaal afgeven voor een gezondere levensstijl naar de kinderen en ouders. Dat heeft een hoop positieve reacties opgeleverd, niet alleen van deelnemers, maar ook van de ouders en de basisscholen, dus we gaan het experiment omarmen en dit jaar onder de vlag van 'Doe je mee, fit is oké' met hulp van Albert Heijn Roosendaal en Jumbo Laurijsen uitbreiden", aldus voorzitter Ronny Weemaes.

Organisator THOR zorgt met inzet van 130 vrijwilligers ook dit jaar weer voor 4 mooie rustige en veilige routes in de groene en bosrijke omgeving. "We proberen elk jaar kleine variatie te brengen in de routes en de wandelaars mee te trekken de natuur in van bijvoorbeeld het Rozenven, Visdonk en de Rucphense heide. Als afsluiting van 4 dagen wandelen is er natuurlijk het defilé op donderdagavond waar de wandelaars net als op de Via Gladiola in Nijmegen trots zullen worden ontvangen door hun familie en vrienden. Na afloop van het defilé is er voor iedere uitloper de welverdiende medaille.

Start en finish zijn als gebruikelijk op het parkeerterrein van sportpark Vierhoeven. Starten kan elke avond tussen 18.15 uur en 18.45 uur. De voor-inschrijving sluit vrijdag 10 mei bij de VVV op de Oude Markt. Inschrijven kan ook nog op maandag 13 mei bij de start.

Inmiddels hebben zich al bijna 3.000 wandelaars ingeschreven, volgens de organisatie 1500 op de 6 kilometer, 1000 op de 3 kilometer en 500 op de 10 kilometer. Weemaes: "Dat blijft raar, de middelste afstand heeft nog steeds de meeste deelnemers, ook toen we in het verleden 6, 10 en 15 kilometer liepen was het zo. De wandelvierdaagse is trouwens voor iedereen, we dagen elke sportieve inwoner van Roosendaal uit om komende week mee te doen en de bijzondere vierdaags sfeer te beleven. Bij mooi wandelweer, en daar hopen wij op, verwachten we maandagavond veel na-inschrijvingen bij de start, dan staat er echt een hele rij."

Meer berichten