Het organisatieteam van de NSV Fietsdriedaagse Nispen bij de start en finishplaats Sportpark de Wallen.
Het organisatieteam van de NSV Fietsdriedaagse Nispen bij de start en finishplaats Sportpark de Wallen. (Foto: Rini Bartelen)

Jubileum voor Fietsdriedaagse Nispen

  Sport

Op 15, 16 en 17 mei wordt in Nispen de fietsdriedaagse georganiseerd. Dit jaar een prachtig jubileum, want de Nispense voetbalvereniging NSV tekent voor de vijfentwintigste editie. Het sportieve idee om in 1995 extra inkomsten bij elkaar te halen voor het vijfenzeventigjarig bestaan van de club, blijkt nu nog steeds een succes. Drie dagen lang een mooie route fietsen door het West-Brabantse landschap.

Door Bert Pessink

Nispen – "NSV bestond in 1996 vijfenzeventig jaar en om de festiviteiten te bekostigen ging de club op zoek naar een manier om met een sportief evenement geld bij elkaar te halen. Zo is de fietsdriedaagse van Nispen ontstaan. Eigenlijk was het de bedoeling om het bij twee edities te laten, maar het bleek een schot in de roos, over twee weken hebben we ons jubileum", aldus Rini Bartelen en Jac Roeken namens de organisatie.

"We organiseren het graag, zes leden zijn er al alle jaren bij, zij dragen de organisatie. Elk jaar zoeken we nieuwe routes van ongeveer 25 kilometer. Voor de stempelposten maken we gebruik van buurthuizen of cafés zodat je na ongeveer 13 kilometer fietsen even lekker kunt uitrusten. In 2011 bij het negentig jarig bestaan van NSV hebben we als rustpunten de kantines van bevriende voetbalclubs als Schijf en Cluzona gebruikt, zo heeft de fietsdriedaagse ook nog extra waarde voor de club."

Vanaf 1999 heeft de organisatie ervoor gekozen om op twee tijdstippen per dag te vertrekken. Tussen 13.00 en 14.00 uur starten de senioren en 's avonds tussen 18.00 en 19.00 uur starten de jongeren en de werkenden.

Het vijfentwintigste jaar laat de organisatie zeker niet ongemerkt voorbijgaan. "We kunnen nog niet te veel verklappen, maar het zal de deelnemers vanaf de eerste dag al wel duidelijk worden dat we een jubileum hebben. Op de tweede dag hebben we dankzij een sponsor een extra traktatie onderweg", aldus Bartelen en Roeken.

De routes bij de fietsdriedaagse zijn elk jaar anders, dit jaar gaat er een route richting Huijbergen, een route richting Schijf en de laatste in de richting van Zegge. Alle deelnemers ontvangen na het aanmelden bij Sportpark De Wallen aan de Heijbeeksestraat 1 in Nispen een duidelijke routebeschrijving en doen automatisch mee aan een kleine verloting. Bij minimaal twee dagen meefietsen is er een medaille. De kosten zijn met Euro 3,00 voor de hele driedaagse heel vriendelijk te noemen.

"Inmiddels hebben we heel veel ervaring met de fiets driedaagse, ons jubileum van 15, 16 en 17 mei is geslaagd als we goed weer hebben, de mensen sportief en gezond bezig zijn in een gezellige sfeer. Bovendien hopen we natuurlijk dat de vele deelnemers uit de wijde omgeving van Roosendaal op hun (elektrische) tweewielers genieten van onze routes. We gaan er in ieder geval alles aan doen om er een feestelijke driedaagse van te maken."

Meer berichten