US Open 9-ball Championship live op Ziggo Sport

  Sport

Woensdag 24 april om 23.15 uur is Ziggo Sport live vanuit Las Vegas voor het US Open 9-ball Championship! Vanuit de Mandalay Bay zal door een groot internationaal spelersveld worden gespeeld, 256 spelers totaal. Hieronder vier Nederlanders:Ivo Aarts,Marc Bijsterbosch,Niels Feijen enMarco Teutscher.

Commentaar zal zijn van Alex LelyJacques Nieuwlaat. De promo/aankondiging van Ziggo Sport is al op tv te zien. Info over latere uitzenddagen volgt in de Ziggo Sport tv-gids.

Wildcard EK Senioren voor regerend kampioen Worung

Het was op de slotdag van het grootste EK Pool ooit, live voor de camera's van Ziggo Sport, dat Jimmy Worung de volgepakte tribunes van de Koningshof in Veldhoven in extase bracht met zijn geweldige overwinning bij het EK 9-ball Senioren. Jimmy's goud was een waardige afsluiting van de mooie poolzomer van 2018.

Als waardering voor zijn ongekende prestatie, en om zijn titel te kunnen verdedigen, heeft de KNBB Jimmy een wildcard gegeven voor het 9-ball op het EK Senioren 2019, dit jaar wederom georganiseerd in Veldhoven.

NK Senioren 2019 van start

Kwalificatieplekken voor dit EK Senioren 2019 zijn te verdienen op het NK Pool Senioren 2019 dat aankomend paasweekend (vrijdag t/m maandag) plaatsvindt in Biljartcentrum De Distel in Roosendaal. Het 10-ball vind plaats op vrijdag 19 april (goede vrijdag), het 14.1 op zaterdag 20 april, het 9-ball op zondag 21 april (1e paasdag) en het 8-ball op maandag 22 april (2e paasdag). Er is iedere dag een gratis livestream van Orange Forks.

Er wordt ook een NK-klassement bijgehouden, waarbij de beste drie disciplines per speler tellen. De vier beste spelers in het klassement krijgen een vergoeding waarmee o.a. hun EK-spot wordt vergoed door KNBB Sectie Pool.

Op dit moment hebben zich circa 40 spelers per discipline ingeschreven. Zie www.nkpool.nl voor meer informatie en inschrijven.

Dubbelslag Quinten Pongers bij NK Pool Jeugd 2019

Het eerste weekend van het NK Pool Jeugd in Poolcentrum 4 Friends in Tilburg werd gedomineerd door Quinten Pongers.

Bij afwezigheid van Jan van Lierop, die vorig jaar voor de laatste keer mocht meedoen bij de junioren, won Pongers zowel het 10-ball van zaterdag als het 14.1 straightpool van zondag. Het was een bewijs van de gestage vooruitgang die de oudste van de twee broers Pongers aan het maken is.

Bij het 10-ball pupillen was Quinten's jongere broer Yannick de sterkste; de jongste van de broers Pongers won met 7-6 nipt de finale van Mika van Berkel.

In het door Ivan Labrovic goed geleide openingsweekend van het NK was er veel aandacht voor het NK Meisjes. Hier won Tara Verharen het 10-ball, haar eerste overwinning in vier jaar.

Megan Kuys-Rademakers won in de finale tegen Lynn Pijpers het straightpool. Alle winnaars waren na afloop lovend over de organisatie. Megan sprak speciale dank uit aan haar coach René Peeters, die haar hielp kalm te blijven in enkele zenuwslopende partijen. Tenslotte was er bij het 14.1 voor de pupillen winst voor Mitchel Knuever.

Het openingsweekend belooft veel voor het vervolg van het NK Pool Jeugd. Het tweede en laatste weekend van het NK Jeugd is op 11 en 12 mei, met dan het 9-ball (11 mei) en het 8-ball (12 mei).

Meer informatie op www.nkpool.nl.

Uitslagen NK Pool Jeugd 10-ball:

Junioren
Meisjes
Pupillen

Uitslagen NK Jeugd 14.1 Straightpool:

Junioren
Meisjes
Pupillen

Meer berichten