Iedereen die in Nispen woont of gewoond heeft, kan tijdens het 39e Nispense Kampioenschap een gooi doen naar de Ad Bastiaanse Trofee.
Iedereen die in Nispen woont of gewoond heeft, kan tijdens het 39e Nispense Kampioenschap een gooi doen naar de Ad Bastiaanse Trofee. (Foto: Corrie Verbraak)

Alweer de 45e Wielerronde in Nispen in juli

  Sport

Na het jubeljaar 2018 waarin het Wielercomité Nispen de trotse gastheer mocht zijn van de start van het NK Wielrennen, wordt in 2019 weer een traditioneel criterium verreden.

Naast de diverse KNWU-categorieën kan de regionale jeugd de strijd aangaan in de Decathlon Dikke Bandenrace. Een ideale kans om eens te proeven van het rijden van een echte wielerkoers.

Iedereen die in Nispen woont of gewoond heeft, kan tijdens het 39e Nispense Kampioenschap een gooi doen naar de Ad Bastiaanse Trofee. Deze wedstrijd is bedoeld voor trimmers zonder licentie en wordt verreden onder een prominenten categorie, onder de vlag van de KNWU, ook hier zijn de renners in de wedstrijd verzekerd. Daar het vrouwenwielrennen in de lift zit en onze Nederlandse rensters tot de wereldtop behoren, en er steeds meer dames er op uittrekken met hun racefiets, of mountainbike om een mooie tocht te maken, vind het Wielercomité daarom tijd dat er ook een aparte wedstrijd in Nispen komt voor deze wielrenliefhebsters uit de regio.

Ben je geen wedstrijdrijdster maar hou je wel van een uitdaging en/of wil je ervaren hoe het is om 'n keer een wielerkoers mee te rijden? Het wordt een wedstrijd over 30 km, in de dorpskern van Nispen. Deze wedstrijd wordt verreden als een Prominenten vrouwen categorie, onder de vlag van de KNWU, zodat je ook in die wedstrijd verzekerd bent.

Het is een open wedstrijd, dus alle vrouwen vanaf 16 jaar, zonder licentie mogen hieraan deelnemen. Dus zij die een KNWU,TMZ,BWF of gelijkwaardige licentie hebben zijn uitgesloten van deelnamen. Dames aanmelden via: wielernispen@hotmail.com. Ook voor de andere wedstrijden kun je je al aanmelden. Meer informatie vind je op de website.

Meer berichten