Wandelaars langs Het Meerven Rucphen
Wandelaars langs Het Meerven Rucphen (Foto: Kees Rijpers)

Wandeltocht Gemeente Rucphen trekt 360 wandelaars

  Sport

Zondag heel vroeg in de ochtend stonden de eerste wandelaars al voor de deur van het inschrijfbureau zaal 't Wapen van Nassau, de deelnemers kwamen overal vandaan zelfs uit België. Ruim voor acht uur vertrokken de eerste wandelaars voor hun tocht over een 30, 17, 10 of 6 kilometer.

De organisatie was blij verrast met de grote opkomst met in totaal 360 deelnemers, de meesten hadden gekozen voor de 17 kilometer (147), de tien kilometer een 114 deelnemers, op de zes noteerden we 18 deelnemers waarvan enkele jonge gezinnen met hond en aan de koningsafstand van 30 kilometer schreven er toch nog 81 deelnemers in, waarvan de meesten deze liepen 'als training' voor de aanstaande vierdaagse van Nijmegen.

Ook een aantal RRR-lopers hadden vandaag de wandelschoenen aangetrokken en liepen onze eigen wandeltocht over de door Kees Rijpers uitgedachte schitterende wandelroutes. Bijvoorbeeld de 30 kilometer route gaat van de kerk van Rucphen naar de kerk van Schijf vandaar naar de monumentale kerktoren van Sprundel zo verder langs de Lourdes Grot en kerk van Sint Willebrord en zo weer verder langs de Kerk en het fraaie kapelletje van Zegge weer terug naar Rucphen. In het kort gezegd "de vijfkerkdorpen toertocht".

Voor de foto's kijkt u op de website. Road Runners Rucphen 'wandelgroep', wil graag alle deelnemers, de werkgroep en haar sponsoren hartelijk bedanken voor het slagen van dit schitterende wandel evenement. Heeft u na het lezen van dit berichtje wel interesse hebben in de activiteiten van de Road Runners Rucphen Wandelafdeling, neem dan gerust contact op met bestuurslid Toon Valentijn, tel. 06-15357667 of stuur een mail aan rrrucphen@kpnmail.nl.

Meer berichten