Twee GK4-podiumplaatsen voor Kart Centre Roosendaal in Mariembourg

  Sport

Ian Verschoor en Nick Ho hebben bij de tweede GK4-wedstrijd in het Belgische Mariembourg de bekers binnengehaald voor het team van Kart Centre Roosendaal. Verschoor won het dagklassement met de senioren en de Roosendaler pakte logischerwijs ook de grootste trofee voor beste rookie.

Nick Ho uit Etten-Leur vocht in de Junior Nationaal-klasse een fel gevecht om de winst uit en veroverde een fraaie tweede plaats. In de Junior-klasse belandde Axel van den Berg net naast het podium. De 13-jarige coureur uit Sint Willebrord werd vierde.

De 17-jarige Verschoor maakt dit jaar zijn debuut bij de senioren en trekt de winnende lijn van de junioren door. Twee tweede plaatsen en een zesde plaats in de regen waren voldoende voor de overwinning. In de eindklassering eindigde Verschoor op gelijke hoogte met de Belg Sam Claes, maar door een snellere snelste raceronde ging de winst naar de karter uit Roosendaal.

"Het ging het hele weekend prima", blikt Verschoor terug. "De trainingen gingen goed en de kwalificatie ook, want ik pakte pole position. In race 1 en race 2 eindigde ik allebei als tweede. De derde race startte iedereen op slicks, maar kwam al vrij snel de regen met bakken naar beneden. Ik ben rustig gebleven en moest zorgen dat ik de kart op de baan hield. Ik moest de race uitrijden om punten te pakken. Het is een leuke baan en dat speelt ook wel mee. Als een circuit je niet zo goed ligt, dan is het misschien lastiger."

Bij de openingsrace van het seizoen in Genk was Verschoor al beste rookie en werd hij overall vijfde. Daar ging de winst naar teamgenoot Stijn van der Hof, die in Mariembourg een teleurstellend weekend kende. "Het begin was slecht, maar later ging het gelukkig wel iets beter. In de laatste race in de regen reed ik op slicks helemaal naar voren, maar verremde ik mezelf en stond ik weer achteraan. Ik wilde te graag naar voren, want de snelheid had ik wel. Daardoor wilde ik misschien iets te graag." Van der Hof sloot het tweede GK4-weekend af op de twaalfde positie.

De tweede beker voor Kart Centre Roosendaal werd behaald door Nick Ho. De 13-jarige karter uit Etten-Leur reed in de drie races in de Junior Nationaal-klasse telkens naar een tweede plaats achter winnaar Daniel Ligier. "Zaterdag na de kwalificatie was ik een beetje teleurgesteld, maar dat heb ik op zondag rechtgezet. In de eerste race werd ik met een beetje geluk tweede. In de tweede race werd ik ingehaald, maar pakte ik later die tweede plaats weer terug. In de laatste race kon ik geen eerste meer worden, omdat Daniel al twee races had gewonnen. Daarom heb ik niet zo veel risico genomen, al is een race winnen natuurlijk wel vet. Het is pas mijn tweede seizoen, maar het gaat heel goed. Ik heb me de laatste tijd enorm verbeterd. Het is een kwestie van alles goed bestuderen en van je fouten leren."

In de Junior-klasse moest Axel van den Berg genoegen nemen met de vierde plaats. "De eerste race in de regen reed ik van de negende naar de tweede plaats, maar in het droog was ik niet zo snel. Daardoor zakte ik van P2 naar P4. In de derde race werd ik er bij de start vanaf geduwd. Dat is niet leuk, maar het hoort wel bij karten."

De jongste van het team Julian Jägers eindigde in de Mini Parilla-klasse op de 13e plaats, al had er zeker meer ingezeten voor het talent. "Het is leuk om iedereen in te halen, maar ik baalde wel een beetje. Je wilt natuurlijk hard gaan en bekers winnen. Het leukste aan het karten vind ik het reizen en naar allemaal verschillende landen te gaan. Als het van papa mag, wil ik in het WSK in Italië gaan rijden."

Meer berichten