John uit Roosendaal op ereplaats bij Feyenoord - Heerenveen dankzij VriendenLoterij

  Sport

John uit Roosendaal zag donderdag de wedstrijd Feyenoord Heerenveen in De Kuip van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een ereplaats direct aan het veld. In een speciaal ingerichte VIP dug-out zag John, samen met zijn vrouw, broer en collega, hoe Feyenoord de wedstrijd van Heerenveen won met 3-0.

John was erg blij met zijn prijs: "Ik vond het te gek om de wedstrijd vanuit de VIP dug-out te zien. Ik ben al vaker naar een wedstrijd van Feyenoord geweest, maar heb nog nooit een wedstrijd van zo dichtbij gezien!"

1,4 miljoen euro voor jeugdopleiding

VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Feyenoord is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 1,4 miljoen euro.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Meer berichten