Nordic Walkers van THOR op de ledendag 2018
Nordic Walkers van THOR op de ledendag 2018 (Foto: Cees van Zeijl)

Open dag bij Nordic Walking verenigingen

  Sport

Atletiekverenigingen in West- en Midden-Brabant organiseren op zaterdag 6 april een kennismakingsdag om Nordic Walking onder de aandacht te brengen. Deze open dag is een gezamenlijk initiatief van Achilles (Etten-Leur), AVO’83 (Oudenbosch), Baronie (Breda), Spiridon (Gilze-Rijen), SPADO (Bergen op Zoom) en THOR (Roosendaal).

Op zaterdag 6 april ben je van 09.30 uur tot 11.00 uur van harte welkom bij THOR op Sportpark Vierhoeven. Trainers staan klaar om je meer informatie te geven over Nordic Walking. Tijdens een mini-training kun je zelf ervaren wat het is om met de poles (=stokken) te lopen. Je hoeft je hiervoor niet in te schrijven. Kom je zaterdag 6 april ook? THOR ontvangt je graag!

Kom van de bank af en beweeg!

De atletiekverenigingen dagen zoveel mogelijk mensen uit om op de open dag eens kennis te komen maken met deze energieke sport. Door het lopen met poles train je je lichaam intensief. Bij een juiste techniek gebruik je 90% van je spieren. Goed voor je lijf dus. En het is heerlijk om samen in de buitenlucht te sporten. Nordic Walking is eenvoudig te leren. Een korte cursus voldoet om de techniek onder de knie te krijgen.

Meer informatie

Voor de concrete activiteiten en tijden van de andere atletiekverenigingen verwijzen we je naar de website www.nordicwalkingmiddenwestbrabant.nl.

Gezamenlijke missie

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde leefstijl en daar hoort bewegen bij. Wij willen uitdragen dat Nordic Walking een bij uitstek gezonde sport is. Voor de volgende kernwaarden zetten wij ons als verenigingen in:

- Zorgen voor een gezonde leefstijl door te bewegen en daardoor bij te dragen aan het voorkomen van beperkingen.
- Genieten van de buitenlucht en van de natuur.
- In groepsverband gaan we samen de uitdaging aan om ons te houden aan die goede leefstijl waarbij ook volop aandacht is voor gezelligheid.
- Nordic Walking is voor jong en oud: iedereen is welkom en kan de uitdaging aangaan.

Samen staan we sterker

Vandaar dat we als Nordic Walking-verenigingen samenwerken. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar. De open dag is een jaarlijks terugkerende activiteit die we gezamenlijk organiseren. Een andere afspraak is dat we elkaar uitnodigen voor evenementen. Hiermee bieden we onze leden meer variatie in een andere omgeving.

Nordic Walking: van oorsprong een Scandinavische sport

Nordic Walking komt uit Finland en wordt daar in de zomermaanden gebruikt als vervanging en training voor langlaufen. De sport is ook populair bij onze oosterburen. Nordic Walking is rond de eeuwwisseling in Nederland geïntroduceerd door fysiotherapeuten die de meerwaarde er van inzagen.

Interesse of vragen

Neem contact op met een van de genoemde verenigingen.

Meer berichten