Corrie Verbraak

Wandeling voor Water brengt bijna 4 duizend euro op

  Sport

De Rotary club in Roosendaal en atletiekvereniging Thor boden leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Rietgoor, Kroevendonk en De Linde (uit Nispen) de gelegenheid hun steentje bij de dragen aan 'Wandelen voor Water'. De actie wordt gesteund door Aqua fot All en de opbrengst gaat naar de internationale hulporganisatie Amreff Flying Doctors die waterprojecten in tal van Derde Wereldlanden organiseert.

Door Corrie Verbraak

Om 9.00 uur werd begonnen met een warming-up en daarna vertrokken de kinderen voor een wandeltocht van zes kilometer door de wijk met zes kilo water op hun rug. Na afloop werd er door de deelnemers , een waterbak op het sportpark van het onderdeel steeplechase , gevuld zodat er geen water verloren ging. Hierna werd de opbrengst groot 3750 euro bekend gemaakt.

Tegelijk wandelden leerlingen van groep 1 tot en met 6 van Basisschool De Linde in de straten rondom het hertenkamp in Nispen met flesjes water op hun rug. Ook dit water werd niet verspild maar na afloop in de drinkbakken van de herten geleegd. De sponsor actie van de basisschool bracht 2265,42 euro op. Een heel mooi resultaat voor het waterproject van Amreff Flying Doctors.

Meer berichten