Trainen naar de 4EM of de 10KM van Roosendaal

  Sport

Zondag 23 juni vindt de ‘de Halve Marathon van Roosendaal’ weer plaats. Vanaf 4 april starten er trainingen naar dit evenement. Wekelijks wordt er getraind in 2 groepen. De trainingen voor de 4EM starten om 19:00 uur en de trainingen voor de 10KM starten om 20.00 uur. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerd hardlooptrainer.

De trainingen voor de 4 Engelse mijl (ca. 6,4km) zijn geschikt voor de beginnende hardloper. In twaalf weken wordt er rustig opgebouwd waarbij wandelen en hardlopen afgewisseld worden met elkaar. Zo wordt langzaam de afstand uitgebouwd naar 4EM op 23 juni.

De trainingen naar de 10 km zijn geschikt voor de hardloper die reeds 30 minuten aan een stuk kan lopen. Ze zijn bedoeld voor lopers die voor het eerst 10 km willen lopen of lopers die een nieuw persoonlijk record op deze afstand willen lopen. In twaalf weken wordt de afstand geleidelijk aan uitgebreid zodat je op 23 juni fit aan de start verschijnt bij de 10 km.

Tijdens beide trainingen wordt er aandacht besteed aan warming-up, loopscholingsoefeningen en specifieke hardloopgerelateerde oefeningen. De 4 EM trainingen duren ongeveer 1 uur en de 10KM trainingen duren 1 à 1,5 uur.

De kosten voor de trainingen bedragen 69 euro. Hiervoor ontvang je 12 trainingen en begeleiding en huiswerk via whatsapp of e-mail. De trainingen starten vanaf het Sport Complex bij BSC Roosendaal.

Wil je meer informatie of jezelf inschrijven. Kijk dan op de website onder het kopje ‘hardlooptraining’.

Meer berichten