KCR Racing Team kent subliem openingsweekeinde GK4-kampioenschap

  Sport

De eerste ronde van het GK4-kampioenschap betekende een uitstekende start van het kartseizoen voor Kart Centre Roosendaal (KCR). Stijn van der Hof won het dagklassement in de Senioren-klasse. Zijn teamgenoot Ian Verschoor debuteerde in diezelfde klasse met de derde plaats in de eerste race. Axel van den Berg debuteerde met twee achtste plaatsen verdienstelijk bij de Junioren en de piepjonge Julian Jägers (8) deed in de Mini Parilla-klasse knap in het middenveld mee.

"Dit voelt goed, het waren mooie races", sprak Roosendaler Stijn, die beide heats won, tevreden na afloop. "Dit is een lekker begin van het seizoen. Tijdens de trainingen waren we niet zo heel snel. We misten wat op de nummer één in de kwalificatie, maar met de derde tijd zat ik er nog altijd aardig goed bij. In de eerste race reden Ian en ik samen met een andere rijder voorin. Toen we een kans zagen, hebben we proberen weg te rijden. Het was superleuk om in de regen te rijden. Je moet dan veel meer nadenken en werken om goed te rijden."

Dat hem dat goed lukte, bleek met name in de tweede race. Daarin had hij weldra een heel grote voorsprong opgebouwd. "Het is lekker om op zo'n manier een race te kunnen winnen. Dat geeft zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen."

Team- en stadsgenoot Ian was blij verrast dat hij tijdens zijn debuut in de Senioren-klasse meteen voorin reed. Zijn weekeinde begon al goed toen hij tijdens de vrije trainingen liet zien een goede snelheid te hebben. Daarna bewees hij tijdens de kwalificatie dubbel en dwars dat hij een rijder is om rekening mee te houden. Hij kwalificeerde zich pontificaal als tweede. "De top tien in de kwalificatie was het doel. Dat ik dan tweede word is natuurlijk super."

Ook in de races liet Ian zijn snelheid zien. Vooral in race één liep het erg goed bij hem. "Op het laatst zakte ik wat terug, maar ik ben blij met de derde plaats. In race twee ben ik als derde gestart. Helaas had ik in de eerste drie rondjes bijna geen grip en zakte ik terug naar de tiende plek of zo. Daarna ben ik nog teruggereden naar de zesde plek. De tweede race had beter gemogen, maar ik heb niet te klagen. Het is pas mijn eerste jaar bij de Senioren."

Een klasse lager, bij de Junioren, reed Axel van den Berg verdienstelijk tijdens zijn debuut. Na zich als twaalfde te hebben gekwalificeerd, snelde de dertienjarige rijder uit Sint-Willebrord in beide races naar een knappe achtste plaats. zeker gezien zijn vijftiende plaats in de kwalificatie. "De ontsteking in de motor was kapot. Daardoor haperde de motor bij het uitkomen van de bocht", legde hij uit. "Gelukkig was het nat en normaal gesproken ben ik in de regen sneller dan op een droge baan. Al vind ik rijden op een droge baan wel leuker. Ik ben op zich wel blij met die twee achtste plaatsen. Maar het ging niet heel gemakkelijk in de eerste race. Stap voor stap kwam ik een plekje naar voren."

Ook de benjamin van het team, Julian Jägers, had een goed weekeinde op het circuit van Genk. De pas achtjarige rijder uit Zaltbommel werd in de Mini Parilla-klasse in beide manches twaalfde en liet zo zien over het nodige talent te beschikken. "Ik vond het leuk om in de regen te rijden." Hij had tijdens de eerste race zelfs een tijd voorin gereden. Indirect een gevolg van zijn deelname aan de Winter Cup in Valencia. "Dat was heel leuk. Daar gaan ze heel snel en rijden de jongens allemaal heel dicht op elkaar. Ik heb daar heel veel geleerd!"

Meer berichten