Amy Hasselton heeft bij het NK Meerkamp een bronzen medaille gewonnen.
Amy Hasselton heeft bij het NK Meerkamp een bronzen medaille gewonnen. (Foto: Ed Turk)

Amy Hasselton in goede vorm tijdens NK indoor Meerkamp

  Sport

Meerkampster Amy Hasselton heeft al vroeg in het jaar een prima vorm laten zien in de atletiekmeerkamp. In Apeldoorn werd de jonge Roosendaalse recent derde bij het Nationaal kampioenschap indoor meerkamp.

Door Bert Pessink

Hasselton had na het afgelopen zomerseizoen wat extra aandacht besteed aan haar kracht door meer krachttraining te doen. "Dit jaar doe ik namelijk mee bij de junioren A en daarvoor gaat het gewicht van de kogel naar 4 kilo. Dat is ook het seniorengewicht. Bovendien staan de horden nu ook op seniorenniveau. Bij de meerkamp doen we vijf onderdelen op één dag. We begonnen het NK met de 60 meter horden. Mijn start was goed, maar ik raakte de eerste en tweede horde waardoor ik wat uit balans raakte. Met mijn tijd van 9.45 sec was ik tevreden. Na de horden kwam meteen het hoogspringen, dat ging super, ik ben begonnen op 1.54 meter en uiteindelijk kwam ik uit op een nieuw persoonlijk record van 1.69 meter."

Na het hoogspringen kwamen voor alle deelneemsters het kogelstoten, het verspringen en de 800 meter aan de beurt. "Kogelstoten is mijn minste onderdeel, maar ik kon de schade beperkt houden met een worp van bijna 9 meter. Na het kogelstoten zoeken we het zand op voor het verspringen. Hier kon ik de andere inspanningen al voelen in mijn benen. De eerste poging van meteen 5.40 meter bracht genoeg punten voor een goede plaats bij het laatste onderdeel, de 800 meter. Hierop werd ik derde met een tijd van net boven de 2 minuten."

Amy Hasselton was heel blij om als eerste jaars A junior meteen op het podium te staan. Bovendien waren de 3581 punten die ze in totaal behaalde op de vijf onderdelen tellende meerkamp een nieuw clubrecord bij haar vereniging Spado Bergen op Zoom.

Het oude record stond sinds 1983 op naam van Liesbeth Gijsen.

Hasselton gaat zich nu richten op het NK outdoor dat in juni in Amersfoort plaatsvindt. Bovendien neemt ze nog deel aan enkele internationale wedstrijden.

Meer berichten