Jonge MTB-er rijdt toertocht.
Jonge MTB-er rijdt toertocht. (Foto: Mariette Dusseldorp)

De Kaaimannen zorgen voor 8e offroad MTB toertocht

  Sport

Op 17 maart kunnen liefhebbers van off-road fietsen weer genieten van een unieke Stads Mountainbike toertocht door Roosendaal. Ook dit jaar loopt de route weer over de WielerExperience Roosendaal. De toertocht, die voor de 8e keer wordt georganiseerd door wieler- en ontspanningsvereniging De Kaaimannen uit Roosendaal, kan met een mountainbike of cyclocross fiets worden verreden.

“De Kaaimannen weten als enige wielerclub een toertocht uit te zetten die grotendeels binnen de stadsgrenzen wordt verreden” aldus voorzitter Carlo Schepers. De Stads Mountainbike toertocht wordt grotendeels verreden in de stad, maar gaat desondanks voor 80 procent over onverharde paadjes. Ook is een deel van de mountainbikeroute in Nispen opgenomen in de toertocht. De Kaaimannen zetten een route uit van ongeveer 30 en 45 kilometer.

De start, tussen 8.00 en 10.00 uur, is voor alle afstanden vanuit Café De Veestallen, Kade 65 in Roosendaal. Deelnemers betalen 5 euro, waarbij een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een mooi doel. Na afloop is er voor de deelnemers de gelegenheid om de fiets schoon te laten spuiten en deze in een bewaakte fietsenstalling te stallen, terwijl men bij de Veestallen nog van een drankje en hapje kan genieten.

Meer berichten