Foto: Petra Huijsmans

Roosendaalse sportsterren op het podium

  Sport

Afgelopen zaterdag vond in een goed gevuld theater De Kring het jaarlijkse Sportgala plaats, een moment om even stil te staan bij de door inwoners van de Gemeente Roosendaal geleverde prestaties op sportgebied.

Al bij het opengaan van het doek stonden er talrijke sporters in leeftijd van 6 tot 79 jaar die in hun tak van sport een titel hadden behaald in 2018. Ze hadden allemaal al een gemeentelijke medaille om hun hals.

Wethouder van sport René van Ginderen, net bij het gelijktijdig gehouden Cyclesensation vandaan, opende de avond met een verwijzing naar het sportjaar Roosendaal 750 waar hij veel sport had gezien op alle mogelijke vlakken, zoals de wielerzomer maar ook het kleinere Walking Football toernooi van DVO'60.

Roosendaal is een sportgemeente in de volle breedte en die gemeente is er volgens Van Ginderen mede voor om ervoor te zorgen dat alle sporters hun eigen niveau kunnen halen. Zo zijn er in Roosendaal de afgelopen jaren volop faciliteiten bijgekomen zoals de hal van Dynamo, het waterveld bij De Pelikaan en een nieuwe Padelbaan.

Daarna begon de huldiging van de sporttalenten door wielerspeaker Laurens van de Klundert en de in Brabantse jurk gestoken actrice en cabaretière Christel de Laat. Dit jaar voor het eerst waren er twee Talenten van het jaar: de 11-jarige kickbokser Ruby de Bont en de 12-jarige allround turner Gijs Franken. Beiden maken nu al veel uren in hun trainingen in Halsteren en Zwijndrecht en beiden hebben in hun sport nu al veel indruk gemaakt.

Nominaties voor de Sportploeg waren er voor Sieben Squash, Jongens C1 van De Pelikaan en de zaalvoetballers van Bristol. Het jonge en talentvolle C1 van De Pelikaan van coach Rogier Gutlich mag zich hiervan een jaar lang Sportploeg van Roosendaal noemen.

Bij de dames ging de strijd tussen drie sportdisciplines: Atlete Annelies Homma was genomineerd door haar deelname aan het hardlopen en boogschieten bij de InvictusGames in Australië, de 16-jarige hockeyster Anne Eijsbouts speelt op hoog nationaal niveau, en amazone Thalia Rockx is onder andere winnares van het NK dressuur young riders. Laatstgenoemde, ook leerlinge van het Johan Cruyff college, werd door de jury gekozen tot sportvrouw van Roosendaal 2018.

Bij de mannen nam sporttalent van Roosendaal 2017 bokser Cas van Peer het op tegen snowboarder Niek van der Velden en poolbiljarter Tim de Ruyter, die echter voor training sinds 3 januari in Amerika was. Zijn broer Gino nam de prijs in ontvangst.

Meer berichten