De Halve Marathon van Roosendaal is dit jaar op zondag 23 juni (foto Jack Magielse)
De Halve Marathon van Roosendaal is dit jaar op zondag 23 juni (foto Jack Magielse) (Foto: Jack Magielse)

Nieuw onderdeel Halve Marathon van Roosendaal

  Sport

Komende vrijdag 1 februari gaat de inschrijving open voor alle onderdelen van de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zondag 23 juni.

Door Bert Pessink

Naast de gebruikelijke onderdelen als de wandeltochten, de kidsrun, de bedrijvenloop, de 4 mijl (6,4 km) en de populaire 10 en 21 kilometer komt de organisatie dit jaar met een nieuwe afstand bij de bedrijvenloop want vanaf dit jaar is er ook een laagdrempelige bedrijvenloop op de 4 mijl (6,4 km).

Een bedrijventeam bestaat uit 3 tot 5 medewerkers, familieleden of relaties van een bedrijf, de beste 3 tijden tellen mee in een apart klassement. De bedrijvenlopers hebben een speciale ontvangst in de St. Jan, ontvangen een mooie teamfoto en starten een apart startvak.

Afgelopen jaar namen meer dan 3.000 lopers uit heel Nederland deel aan een van de grootste Roosendaalse beweegevenementen. Start en finish zijn op de Oude Markt in Roosendaal en het goede doel voor dit jaar is Stichting Paul, een Roosendaals initiatief dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te laten sporten.

De inschrijving voor alle onderdelen start komende vrijdag via de website.

Meer berichten