Het jonge hockeyteam JC1 van De Pelikaan is een van de genomineerden voor sportploeg van Roosendaal.
Het jonge hockeyteam JC1 van De Pelikaan is een van de genomineerden voor sportploeg van Roosendaal.

Hockey, Zaalvoetbal of weer Squash

  Sport

Komende zaterdag staat Roosendaal weer in het teken van het Sportgala. Op deze avond in De Kring worden de sportkampioenen van de Gemeente Roosendaal gehuldigd en worden de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar gekozen. Wij kijken met de genomineerde teams alvast vooruit op die verkiezing.

Door Bert Pessink

De verkiezing van het sportteam van het jaar gaat dit jaar tussen het zaalvoetbalteam van Bristol 1, het squashteam van Sieben Squash en het hockeyteam JC1 van De Pelikaan. Karim Adarghal, coach van de zaalvoetballers van Bristol 1 trapt af. "Wij hebben onze nominatie voor het sportgala te danken aan onze promotie van de topklasse naar de eerste divisie. Dat is in ons bestaan nog niet eerder voorgekomen en wij zijn de enige zaalvoetbalploeg in de regio die op dit niveau voetbalt. We hebben de promotie echt met een geweldig team gedaan. Het was een team wat elkaar al lang kende en elkaar moeiteloos in het veld wist te vinden. Ze hadden bovendien een goede discipline en een echt winnaarsmentaliteit. Elke wedstrijd naar het kampioenschap was voor dit team van 8 of 9 spelers een finale. Nu komen we uit in de eerste divisie en spelen landelijk."

Het mix team van Sieben Squash won afgelopen jaar de titel sportploeg van het jaar, de jaren ervoor zaten ze ook steeds bij de laatste drie genomineerden. Dit jaar is de nominatie voor het heren team van Sieben te danken aan de promotie van de tweede divisie naar de eerste divisie landelijk. Mark de Wit namens het team. "We zijn in het seizoen 2017/2018 kampioen geworden waardoor we deze promotie hebben behaald. Na 4 of 5 jaar hoog bovenin de tweede divisie gespeeld te hebben, werden we eindelijk eerste, het was de kroon op het werk. Door die promotie spelen we onze competitiewedstrijden nu in heel Nederland. Zo spelen we tegen Zwolle, Drachten, Utrecht en Rotterdam.

Het derde genomineerde team is het hockeyteam Jongens C1 van De Pelikaan, een team van jongens van 12 en 13 jaar. Coach Rogier Gutlich geeft aan waarom dit jonge team genomineerd is. "Ons team C1 is een hele talentvolle groep met veel potentie. Bovendien kennen ze elkaar al jaren en kunnen elkaar in het veld blindelings vinden. Deze jongens hebben in de afgelopen jaren in de diverse leeftijdsklassen steeds meegedaan om het kampioenschap. Na de winterstop is het team geplaatst voor de landelijke competitie doordat ze voor de winterstop kampioen in het district Zuid werden. Ons team is enorm gedreven en leergierig en ze hebben een drive om als team iets te presteren."

Het sportgala begint zaterdag om 19.30 uur in De Kring, de toegang is gratis. De prijzen worden uitgereikt door presentator Laurens van de Klundert en sportwethouder René van Ginderen.

Meer berichten