Foto: Jack Magielse

Jubileum Cyclesensation in de St. Jan

  Sport

Zaterdag 2 februari staat de St. Jan in Roosendaal weer volledig in het teken van Cyclesensation. Dit unieke 12-uurs evenement is het grootste indoor-cycling event van West-Brabant. Team Doelbewust organiseert Cyclesensation dit jaar voor de tiende keer; reden voor een sportief feestje.

Door Bert Pessink

De afgelopen jaren heeft Cyclesensation zich een vast plaats ingenomen op de Roosendaalse sportkalender. In twaalf uur tijd fietsen de honderden deelnemers hele afstanden op één van de 200 spinning bikes in de St. Jan zonder ook maar één meter vooruit te komen. De opbrengst van CycleSensation komt ten goede aan kanker gerelateerde doelen. Stichting Team Doelbewust zet deze middelen in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatienten en regionale kanker gerelateerde doelen.

"We zijn al vroeg begonnen met de organisatie van deze tiende editie. In oktober zaten we met elf organisatieleden al bij elkaar om de lijnen voor deze jubileumeditie uit te zetten. We beginnen zelf al op vrijdag met de opbouw, fietsen halen en alles klaarzetten voor de grote dag op zaterdag", aldus Sanne Verbaten die de PR verzorgt voor het event.

De Cyclesensation is de eerste activiteit van Stichting Team Doelbewust in het jaar dat de stichting haar 10-jarig jubileum viert. Cyclesensation is al 10 jaar een succesvolle formule om geld in te zamelen voor aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionaal kanker gerelateerde doelen. Verbaten: "We beginnen om 12.00 uur met een kidsblok. De kinderen mogen gratis meedoen met het spinnen, maar we dagen ze uit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel van het kidsblok, KIKA. Dat doen de kinderen op verschillende manieren, zoals koekjes bakken, auto wassen of flessen inzamelen. Elk jaar zijn we weer verrast door de inventiviteit van de kids om geld bij elkaar te halen."

De blokken twee, drie en vier van steeds drie uur zijn daarna voor de volwassenen. Zij betalen per uur om mee te fietsen en doen vaak een extra donatie waar als tegenprestatie onder andere het bedrijfslogo op het grote scherm op het podium wordt getoond. De hele dag zorgen de deskundige en enthousiaste sportinstructeurs van regionale sportscholen voor leuke lessen. Ze worden ondersteund door een dj die voor de juiste muzikale klanken zorgt.

De plekken op de spinning-fietsen waren dit jaar zo vergeven, bij de 500 volwassenen ging de inschrijving als een speer. "Dat geeft toch aan dat we als organisatie een aantrekkelijk evenement op de kaart hebben gezet. Dit jaar houden we als organisatie overigens ook weer rekening met het milieu", vertelt Verbaten.

"Wij vragen de deelnemers namelijk om hun eigen bidon mee te nemen. Tijdens het fietsen zorgen wij dan voor de vulling ervan en ook voor vers fruit voor onze sporters. Afgelopen jaar hebben we een bedrag van 68.000 euro bij elkaar gefietst. Zeker met deze tiende editie hopen we op een knaller qua opbrengst."

Meer informatie

De toegang tot de St. Jan is gratis en doneren voor het goede doel kan via de website en tijdens het evenement zelf.

Meer berichten