Links trainer Waleed Shekho, rechts Cas van Peer. Bokser Cas van Peer was afgelopen jaar Talent van het jaar en gaat nu voor de titel Sportman van het jaar. Foto: Jeroen Sterk.
Links trainer Waleed Shekho, rechts Cas van Peer. Bokser Cas van Peer was afgelopen jaar Talent van het jaar en gaat nu voor de titel Sportman van het jaar. Foto: Jeroen Sterk. (Foto: Jeroen Sterk)

Nominaties Sportgala Roosendaal bekend

  Sport

Afgelopen week heeft het bestuur van het Sportgala Roosendaal haar 11 nominaties bekendgemaakt voor het sportgala van zaterdag 2 februari in Schouwburg de Kring. De genomineerden komen uit een breed scala van sporten.

Door Bert Pessink

Zo zijn Poolbiljart en Snowboarden vertegenwoordigd evenals Zaalvoetbal, Kickboksen, Squash en Hockey. Bijzonder is de nominatie van atlete Annelies Homma die afgelopen jaar goud won op de 1500 meter tijdens de Invictus Games.

Bij de mannen gaat de strijd op 2 februari tussen de sportman van afgelopen jaar, Niek van der Velden (Snowboarden), Tim de Ruyter (Poolbiljart/10-ball) en bokser Cas van Peer. Deze laatste was afgelopen jaar nog talent van het jaar in Roosendaal. De titel Sportvrouw van het jaar zal gaan tussen Anne Eijsbouts (Hockey), Invictus Games deelneemster Annelies Homma en amazone Thalia Rockx.

Dit jaar, en dat is nieuw, worden er twee talenten gepresenteerd, het zijn turner Gijs Franken (12) die bij het NK-heren turnen afgelopen jaar 6 medailles won en de 11-jarige Muay Thai Bokser Ruby de Bont uit Moerstraten.

Bij de teams zal het in De Kring gaan tussen de zaalvoetballers Bristol Heren 1, oud sportploeg van Roosendaal Sieben Squash en de jonge hockeyteam JC1 van De Pelikaan.

De presentatie van het Sportgala is in handen van Laurens van de Klundert, de prijzen worden uitgereikt door wethouder sport van de gemeente Roosendaal René van Ginderen. Aanvang in Schouwburg de Kring is om 19.30 uur. De toegang voor dit sportspektakel is gratis.

Meer berichten