Ook dit jaar staat de gezellige Volksronde weer op de volle kalender van de Roosendaalse Wielerzomer.
Ook dit jaar staat de gezellige Volksronde weer op de volle kalender van de Roosendaalse Wielerzomer. (Foto: )

Genoeg sportieve uitdagingen in 2019

  Sport

Na de terugblik met een aantal sporters en organisatoren op 2018 kijken we deze week vooruit naar 2019. Stichting Paul, organisator Phile Poppe en ultraloper Hans Schoonen kijken naar 2019 vanuit de sport. Hoe gaat het dit jaar met de goede doelen, de wielerzomer en de individuele sporter?

Door Bert Pessink

Raymond Arnold, voorzitter van Stichting Paul heeft een duidelijk beeld van de stichting in 2019. Arnold: "In 2019 hopen we verder te kunnen bouwen aan de naamsbekendheid en bereikbaarheid van Stichting Paul, zodat steeds meer kinderen levend onder de armoedegrens ons weten te bereiken en voor hen sporten ook bereikbaar wordt. Ondermeer samenwerking met Sportservice Noord-Brabant, alsook de Halve Marathon, de Quikrun en Vijfhuizenbergloop helpen ons hierbij. Ook gaan we de banden met andere maatschappelijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding, zoals Stichting Leergeld en Cultuurfonds Roosendaal verder aanhalen en nog intensiever samenwerken. Door de handen ineen te slaan kunnen we nog meer kinderen bereiken en nog meer betekenen voor de doelgroep. Tevens hopen we dat vrijwilligers in spe ons via onze website www.stichtingpaul.nl weten te vinden. Zonder hun inbreng kunnen we immers niets. Hetzelfde geldt uiteraard voor sponsoren die van groot belang zijn voor ons."

Ultrasporter Hans Schoonen uit Rucphen heeft eind december de plannen voor diverse sportuitdagingen al redelijk in beeld. "Ik doe dit jaar geen ultra triatlons, mijn hoofddoel voor 2019 wordt de Indian Summer Trail in Drenthe, een ultraloop van 120 kilometer. Dat is een supermooi evenement. Ter voorbereiding zal ik in binnen en buitenland een aantal lange afstandslopen doen. Misschien ga ik hiervoor zelfs naar Roemenië of naar de Zugspitze. Na het kampioenschap van Nederland wil ik ook nog deelnemen aan de Dust till Dawn wedstrijd, waarbij je 86 kilometer moet afleggen tussen zonsondergang en zonsopkomst. Als laatste doel heb ik de Belgische ultraloop Bello Gallico van ruim 100 mijl. Genoeg te doen dus in 2019."

Phile Poppe van het wielerplatform Roosendaal. "Roosendaal en wielersport horen bij elkaar. Na de wielerzomer 2018 gaan we in 2019 weer een mooie wielerzomer beleven. Alle bekende wielerevenementen zijn weer in de lucht, maar dit jaar geen Ladies tour of Nationaal Kampioenschap. Voor de liefhebber beginnen we met de wielerronde van Heerle. Daarna volgen Nispen, de Jeugdronde, De Draai, de Volksronde en kermisronde en natuurlijk de Hel van de Pin. We hopen met de kermisronde naar de zondag te verhuizen zodat ook de jongere renners kunnen rijden, die hebben nu geen vrij op donderdag. Bovendien levert dat minder problemen op met het woon- werkverkeer. Ik kijk weer uit naar een mooi wielerjaar."

Meer berichten