Foto: JOGG Roosendaal

‘Doe je mee’ pakt groot uit tijdens Week van de Gezonde Jeugd

  Sport

Van 11 tot en met 15 maart 2019 houdt JOGG onder de vlag van 'Doe je mee, fit is oké!' samen met veel verschillende partners in Roosendaal de Week van de Gezonde Jeugd.

De week start op 11 maart met een gezamenlijke aftrap, op 13 maart vindt een inspiratiesessie voor primair onderwijs en kinderopvang plaats en afsluitend staat er op 15 maart een sport- en cultuurkermis gepland voor kinderen t/m 12 jaar.

Hiermee is het programma echter nog lang niet compleet. Alle bedrijven, verenigingen, scholen en andere instanties vragen we in deze week gezondheid uit te dragen. Heb jij een goed idee? Doe een stap vooruit en laat het weten!

Het lijkt vanzelfsprekend, een gezonde jeugd. Toch groeien kinderen ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) het meest voor de hand liggen. De Week voor de Gezonde Jeugd is een week waarin we ons hard maken voor een gezondere toekomst. Een week waarin aandacht voor een gezonde leefomgeving centraal staat en een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Want kinderen die opgroeien in een gezonde en veilige omgeving zitten doorgaans fysiek, psychisch en sociaal beter in hun vel.

Iedereen kan meedoen! Om aan te sluiten bij deze week hoef je geen grote evenementen op te tuigen of een moeilijk project te organiseren. Thuis kun je bijvoorbeeld samen met je kind een gezonde maaltijd koken of een keer te voet of met de fiets naar school of sportclub gaan in plaats van met de auto.

Scholen, bedrijven of verenigingen kunnen in deze week denken aan een extra beweegmomentje of een lunchwandeling, ouder-kind trainingen of een themaweek. Kijk voor inspiratie op FB: Doejemeefitisoke. Spreek met jouw bestuur, vereniging, school of bedrijf af op welke leuke manier jij gezondheid deze week centraal kunt zetten.

Laat weten waar je mee aan de slag gaat en geef het gerust aan als je hulp nodig hebt. Je kunt contact opnemen met Meike van Wezel, E: m.vanwezel@ssnb.nl of T: 06-14630583.

Meer berichten