Bokser Cas van Peer en trainer Waleed Shekho nemen de prestigieuze prijs in ontvangst.
Bokser Cas van Peer en trainer Waleed Shekho nemen de prestigieuze prijs in ontvangst. (Foto: )

Cas van Peer uit Roosendaal is Talent van het jaar 2018

  Sport

De Nederlandse Boksbond heeft bokser Cas van Peer uit Roosendaal uitgeroepen tot 'Talent van het Jaar 2018' bij de heren. Het Nederlandse bokstalent haalde bij zijn laatste twintig toernooien vrijwel altijd het podium, met als hoogtepunt een bronzen medaille op het EK in Italië eerder dit jaar.

Cas van Peer (17) is een bokser van 1.87m lang, een gewicht van 60 kilo en ijzersterke discipline. Voor zijn gewichtsklasse is dit een unieke combinatie. Met zijn lange lichaam kan hij tegelijkertijd goed afstand houden van zijn tegenstanders en deze tevens goed raken met harde stoten. Van Peer wordt dagelijks getraind door Waleed Shekho die zelf jarenlang op hoog niveau bokste in Syrië en die over het hoogste 3-ster coachingscertificaat beschikt.

Trots

Cas van Peer was bijzonder verheugd met de behaalde prijs. ''Ik vind het een geweldige waardering voor alle dingen die ik dagelijks samen met mijn trainer Waleed doe. Ik ben enorm gegroeid de afgelopen jaren en heb veel podiumplaatsen bereikt. Deze lijn wil ik doortrekken en ik hoop dat ook 2019 mooie dingen gaat brengen.'' Ook trainer Shekho stak zijn trotsheid niet onder stoelen of banken: ''Een geweldige beloning voor keihard werken. Cas benut alle potentie die hij bezit en blijft zich stormachtig ontwikkelen. We gaan nog veel van hem horen de komende jaren, dat weet ik zeker. En dat geldt zeker ook voor de andere boksers die vandaag in het zonnetje zijn gezet.''

Huldiging

Van Peer en andere boksers werden vorige week gehuldigd tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Boksbond. De aanwezigen genoten zichtbaar van de ambiance en de festiviteiten. Na afloop van deze plechtigheden werd gestart met het voorprogramma boksen dat Rotterdam Boxing organiseerde. Om 18.00 uur ving het hoofdprogramma aan: TeamNL-Team USA. Tussen de wedstrijden door werd een veiling gehouden met als doel de Jeugdopleiding van de Boksbond te ondersteunen. Al met al een geweldige dag voor iedereen die de Nederlandse bokssport een warm hart toedraagt.

Meer berichten