Jeffrey Laterveer gaat zich op 10 november testen met de Sterkste mannen van Nederland tot 105 kg.
Jeffrey Laterveer gaat zich op 10 november testen met de Sterkste mannen van Nederland tot 105 kg. (Foto: jeffrey Laterveer)

"Mijn doel in 2018 is de eerste plaats"

  Sport

Personal Trainer Jeffrey Laterveer werd afgelopen jaar negende bij de competitie Sterkste Man van Nederland tot 105 kilo. Dit jaar heeft hij een betere voorbereiding op de zware onderdelen die zijn lichaam gaan testen en gaat hij 10 november in Leeuwarden voor het podium.

Door Bert Pessink

Volgens organisator en oud sterkste man van Nederland Wout Zijlstra is het de alleroudste sport van de wereld. "Het is ontstaan uit zwaar werk. Won in de competitie in het verleden vaak een boer of een metselaar, tegenwoordig kan ook de schoolmeester de competitie winnen. In de competitie Sterkste Man testen we de sterkte met proeven voor het hele lichaam. Wie aan het einde het compleetste is, die wint."

Na de kwalificatie in Giethoorn bleek dat Jeffrey Laterveer mee mocht doen in de finale in Leeuwarden. "Mijn doel in 2018 is de eerste plaats, daarna wil ik graag door naar de zwaargewichten of naar het Europese circuit. Ik wil in ieder geval iets terugdoen voor mijn sport."

Laterveer heeft zich dit jaar beter voorbereid dan afgelopen jaar. "Eigenlijk ben ik op elk vlak beter geworden. Ik ben fitter, maar bijvoorbeeld ook leniger door meer stretchen, ik denk aan mijn voeding, hou elke dag bij wat ik eet. Ik eet dus beter en heb ook een beter slaapritme, dat maakt me blij. Ik zit dit jaar zeg maar in the next level. Op wat kleine pijntjes na zit ik op schema om een gooi te doen naar het podium in de Friese hoofdstad."

Lees verder in De Gazet van Roosendaal van deze week.

Meer berichten