De Nighttrail start vanuit de kerk en gaat dan het dorp uit, over de onverharde paden door het mountainbike bos en over de bulten van de N’Oop.
De Nighttrail start vanuit de kerk en gaat dan het dorp uit, over de onverharde paden door het mountainbike bos en over de bulten van de N’Oop. (Foto: Avondkerstloop)

10 kilometer lopen tijdens de Fun Nighttrail in Nispen

  Sport

Op 22 december barst het spektakel weer los in Nispen: de alweer 7e editie van de Avondkerstloop. De organisatie blikt vooruit op dit jaar en hoopt op een record aantal deelnemers die net voor de kerstdagen de hardloopschoenen nog uit de kast willen halen.

Met ook dit jaar weer nieuwe elementen in het programma. Het parcours van de Nighttrail is dit jaar 10 km in plaats van 8 km vorig jaar en verder is het programma uitgebreid met een wandeltocht van 6 km.

De kersttruien al uit de kast, de sjaals drie keer omgeslagen en de kerstboodschappen al gedaan, maar eerst nog even naar Nispen voor de prachtige avondkerstloop. "Voor jong en oud is het hier te doen", zo spreekt organisator Frank Matthijssen.

Wandeltocht

Specifiek gericht op de minder- en inactieve Nispenaren. Met de Avondkerstloop worden reeds de sportieve Nispenaren uitgedaagd. Vanuit de minder actieve inwoners is in het verleden meermaals de behoefte uitgesproken ook een activiteit te kunnen doen tijdens dit evenement. Om deze reden is er een wandeltocht van, in en rond Nispen, langs plaatsen die normaal gesloten zijn voor publiek. De wandeltocht start om 16.30 uur.

800 meter, 1 mile, 5km en 10 km

Vervolgens starten de kinderen van 6 t/m 9 jaar om 18.00 uur vanuit de kerk voor de ronde van 800 meter. De dorpskern, die weer in vuur en vlam staat door o.a. de brandende kaarsjes langs het parcours, zal rond 18.15 uur getrotseerd worden door de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Zij lopen een afstand van 1 mijl.

Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 km door straten van de Heerlijckheid Nispen. Twee rondes van 2,5 km worden afgelegd. Met muzikale ondersteuning worden ze begeleid en kan iedereen in zijn eigen tempo genieten in de mooi verlichte straten.

Om 19.40 uur zal de kerk weer vol staan met deelnemers die dan gaan vertrekken voor hun uitdaging van 10 km. Daar de organisatie de Avondkerstloop een serieuze wedstrijd vindt, staat de wedstrijdleiding onder begeleiding van Atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

Fun Nighttrail

Wil je ook eens in het donker door het bos en van de gebaande paden af? Dan kun je ook dit jaar weer deelnemen aan de Nighttrail. Vorig jaar had deze trail een lengte van 8 km, dit jaar is het parcours verlengd en loop je een afstand van 10 km. Eenmaal terug in het dorp, loop je nog even door de sfeervol verlichte straten en zien we je aan de finish op het kerkplein. De nighttrail start om 19.30 uur

Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven via de website.

Meer berichten