Tim de Ruyter: "Ik ga hard trainen de komende maanden om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het EK in Italië." Foto: Stefan Osnabrug.
Tim de Ruyter: "Ik ga hard trainen de komende maanden om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het EK in Italië." Foto: Stefan Osnabrug. (Foto: Stefan Osnabrug)

Tim De Ruyter naar EK Pool 2019 in Treviso

  Sport

Dankzij de koppositie in de Pool Ranking Nederland, heeft Tim De Ruyter zijn EK Pool 2019 ticket verzekerd. De 22-jarige Roosendaler wordt hiermee namens Nederland uitgezonden naar het eerstvolgende EK voor alle individuele disciplines, waarbij het inschrijfgeld, de reiskosten en overnachtingen gefinancierd worden door de KNBB Sectie Pool. Dit EK wordt volgend jaar gehouden in Treviso (Italië).

Door Jok Tang

De Pool Ranking Nederland is een doorlopend klassement waarvoor spelers rankingpunten kunnen verdienen via kleinere en grotere pooltoernooien over heel Nederland. Bijna 200 toernooien doen mee en meer dan 700 poolers staan nu in dit klassement.

Tim De Ruyter heeft op de peildatum 1 oktober 2018 maar liefst 6510 rankingpunten vergaard. Op gepaste afstand volgen Jan van Lierop (6020 punten) en Ivar Saris (5530 punten).

Een groot deel van de punten heeft Tim binnengesleept via zijn toernooiwinsten bij o.a. het NK Pool 9-ball vorig jaar, het Open Groningen dit jaar en verschillende edities van de Distel Cup in zijn thuisplaats Roosendaal. Het verdiende EK-ticket is een mooie bekroning voor Tim De Ruyter na een goed rankingseizoen.

De Ruyter is enthousiast en gemotiveerd: "Het is fantastisch dat ik op de eerste plaats sta in de Pool Ranking Nederland en dus naar het EK mag volgend jaar. Het begon vorig jaar al goed met het winnen van het NK 9-ball. En cruciaal dit jaar was de toernooiwinst bij het Open Groningen, waar ook mijn concurrenten aanwezig waren. Het is geweldig dat het gelukt is. Ik ga hard trainen de komende maanden om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het EK in Italië."

Naast EK-uitzending voor de Nummer 1 verdient de Top-16 van de Pool Ranking Nederland op peildatum 5 oktober 2018 plaatsing bij alle hoofdrondes van het NK Pool 2018.

De NK-data:

- 10-ball: 19, 20, 21 oktober 2018
- 14.1-continuous: 9, 10, 11 november 2018
- 9-ball: 30 november en 1, 2 december 2018
- 8-ball: 21, 22, 23 december 2018.

Alle informatie over de Pool Ranking Nederland is te vinden op deze website.

Alle informatie over het NK Pool 2018 is te vinden op deze website.

Meer berichten