Foto: Adrie Demming/Ingrid van Merode

Adrie Demming wint biljarttrofee de Toverstaf

  Sport

Adrie Demming won zaterdag in biljartcafé Bloemenmarkt de felbegeerde biljarttrofee de Toverstaf. Het was de 32e jaargang van dit fantasie-biljarten onder leiding van Ludo Alberts.

Verdeeld over 4 voorwedstrijden hebben 43 deelnemers gestreden om een plaats in de finale en moesten 16 verplichte figuren precies volgens een tekening worden nagespeeld. Van alle figuren waren vooraf de posities van de 3 biljartballen op het groene laken uitgetekend. Bij iedere opgave mocht men 3 keer proberen en werden afhankelijk van de moeilijkheidsgraad 8 tot maximaal 16 punten toegekend.

In de voorwedstrijden kon de winnaar van de groep zich direct plaatsen voor de finale, dit waren Adrie Demming, Paul Coppens, Hans van Strien en Maarten van Boeckholtz. Van de overige deelnemers gingen de 8 besten naar de finale.

Bij de finale met 12 deelnemers was biljartcafé Bloemenmarkt tot de laatste plaats bezet met supporters. Alle 16 verplichte figuren moesten opnieuw worden uitgevoerd en aan het einde kwamen er nog 2 geheime stoten bij.

Na de eerste 6 figuren was Maarten van Boeckholtz koploper met 68 punten, gevolgd door Renaldo van Hoek, Adrie Demming en Christ de Deugd. Na 12 figuren had Adrie de leiding met 118 punten, gevolgd door Maarten met 104 en Renaldo met 84 punten.

De laatste 6 figuren, waarvan 2 geheime stoten, waren het moeilijkste en hadden de hoogste punten waardering bij de 1e poging 16 punten, daarna 14 of 12 punten.

Met stemverheffing moest Ludo Alberts meermalen de supporters om stilte vragen bij de laatste figuren toen Christ de Deugd en Hans van Strien veel punten behaalden. Adrie maakte maar 2 van de laatste 6 stoten en Maarten slechts 1.

Maar toch was Adrie Demming niet meer van de eerste plaats af te houden en met ruim verschil werd aan hem de Toverstaf-trofee overhandigd.

Einstand Toverstaf 2018:

1. Adrie Demming 148 punten, 2. Christ de Deugd 124, 3. Maarten van Boeckholtz 116,

4 en 5. Renaldo van Hoek en Jeroen Valkenburg beiden 110, 6. Hans van Strien 106,7. Paul Coppens 98, 8. Jack Bogers 7,; 9. Peter Oosterbosch 76, 10 en 11. Kees Bierstekers en Piet Baselier en als laatste Willem Schrauwen 50 punten.

Ludo maakte bekend het volgend jaar weer door te gaan met de organisatie. Nog vele uurtjes daarna werd nagekaart over deze unieke gebeurtenis en spannende finale.

Meer berichten