Foto: Red Sun Media

Finale Brabant Bike Battle goed bezocht

  Sport

Afgelopen zondag 30 september vond de finale van de Brabant Bike Battle plaats bij WielerExperience Roosendaal. Ruim 40 deelnemers van 12 jaar of jonger, afkomstig uit heel Brabant, deden fanatiek mee om de titel op de grootste pumptrack ter wereld. 

Brabant Bike Battle is een spannende sportieve en informele competitie om fietsgebruik bij kinderen tot en met 12 jaar te promoten. De organisatie wil kinderen in hun kracht zetten door ze voor een sportieve uitdaging te stellen. Aan de finale ging een reeks van kwalificatie rondes vooraf in Breda, Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Helmond. 

Nadat de finalisten zich warm hadden gereden op de pumptrack zorgde het rijdersteam van BePumped voor een spectaculaire demonstratie gevolgd door een mini clinic. Behalve om de beker voor de beste tijd werd er ook gereden voor de 'spirit' beker, welke de jury vergaf aan de deelnemers die zich het meest hadden ingezet. De snelste tijden werden neergezet door: Sjoerd van der Linden (12) - 1e plaats  ,Ed Uptegrove (12) - 2e plaats en Gijs Vereijken (9) - 3e plaats. De bekers voor de Brabant Bike Battle Spirit prijs gingen mee met: Maxim Goorden (3) - 1e plaats, Sasha Rooijakkers (11) - 2e plaats en Alex Spelbos (5) - 3e plaats. 

Brabant Bike Battle is een een initiatief van het project Zuidlijn in samenwerking met de gemeentes Breda, Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Helmond en de campagne Ons Brabant Fietst. Het concept van Brabant Bike Battle is ontwikkeld en gerealiseerd door Magma Media i.s.m. Job Vissers. Het videoverslag van de finaledag staat vanaf 10 oktober op de website.

Meer berichten