Ian Verschoor (Junioren) in actie op de baan. "Ik heb dit weekend alles gewonnen, alleen de poleposition niet."
Ian Verschoor (Junioren) in actie op de baan. "Ik heb dit weekend alles gewonnen, alleen de poleposition niet." (Foto: KCR)

Goede prestaties KCR: 'Zolang je wint is elke baan leuk'

  Sport

Opnieuw snel, opnieuw sterk, opnieuw succesvol. Kartteam KCR uit Roosendaal had vorig weekend tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap weer enkele rijders die voorin te vinden waren. Stijn van der Hof (Senioren), Ian Verschoor (Junioren), Axel van den Berg (X30 Cadet) noteerden klinkende uitslagen, en ook Nick Ho en Wouter Poleij (beiden X30 Cadet) toonden hun vaardigheden in Assen.

Door Blattermedia

De prestaties bij het team zijn het hele seizoen al stabiel. Dat betekent in dit geval veel rijders vooraan in diverse klassen. Het is een mooie onderstreping van de kwaliteit van de equipe die zo fanatiek zijn rijders opleidt vanuit haar eigen kartbaan in de West-Brabantse stad.

Voor Ian Verschoor was er een klinkende dagzege met opnieuw winst in alle drie de races. De Roosendaler won tot dusver alle races en gaat dan ook soeverein aan de leiding in het kampioenschap. Met nog twee rondes te gaan in de GK4-titelstrijd is de eindzege in zicht. "Ik ben tevreden", zei Ian. "Ik heb dit weekend alles gewonnen, alleen de poleposition niet."

De nog relatief nieuwe baan in Assen stond afgelopen weekeinde voor het eerst op de kalender van het GK4-kampioenschap. Ian vond het geen moeilijke baan. "Hij is niet zo lang en niet zo heel technisch. Ik had er nog nooit eerder getraind. Het is niet een echt bijzondere baan, maar zolang je wint is elke baan leuk."

Ook zijn teamgenoot Stijn van der Hof deed goede zaken. In het Senioren-kampioenschap kwam de stadsgenoot van Ian tot de vierde, vierde en derde plek in de respectievelijke races en claimde daarmee de derde plaats in het dagresultaat. "Aan het begin van het weekeinde was het een beetje zoeken, ik kwam een seconde tekort. We vergeleken daarom data en toen zag ik dat ik een stuk later moest remmen. Toen ik dat deed, zaten we er meteen vooraan bij." De baan in Assen vond hij niet echt moeilijk. "Je moet wel nadenken bij wat je doet, maar het is een minder technische baan dan Genk bijvoorbeeld."

Axel van den Berg verdedigde de reputatie van KCR in de X30 Cadet-klasse. Hij kwam achtereenvolgens tot de zesde, achtste en vijfde plaats in de races. De rijder uit Sint-Willebrord merkte dat hij tijdens de eerste race wat snelheid tekort kwam op het rechte stuk. "Maar in de tweede en derde race was het al beter", zei de snelle Brabander die aan zijn tweede seizoen bij KCR bezig is. "Ik heb geleerd rustig na te denken als het minder gaat. Dat heb ik vandaag gedaan en dat werkt."

Wouter Poleij uit Hoogerheide en Nick Ho uit Etten-Leur kwamen eveneens in actie in de X30 Cadet-klasse. Wouter kwam tot de vijfde, vierde en zevende plaats in de races. Nick werd negende, tiende en negende plaats. Wouter liet met zijn resultaten zien dat hij de aansluiting met de top definitief heeft gevonden (in Genk was hij ook voorin te vinden). Nick had natuurlijk graag wat verder van voren gereden, maar de races in Assen waren hoe dan ook goed voor de ervaring van deze jonge rijder die zich nog volop ontwikkelt.

Meer berichten