Foto: Frank Roks

Volksronde blijft Kaaipareltje

  Sport

Afgelopen zaterdag liet de Roosendaalse Volksronde op en rond de kaai weer eens zien een waardige warming-up voor het grote Draai van Kaai-spektakel te zijn. Langs de dranghekken van het 1,6 km lange parcours stonden naar schatting 4000 bezoekers te genieten van een zeer gevarieerd wielerprogramma met als hoogtepunt een groot peloton vol oud-wielerprofs.

Door Frank Roks

Dit affiche duizelde van de grote historische wielernamen waarbij al snel duidelijk werd dat mannen als Johan Museeuw, Johan van der Velde en Erik Breukink niet gekomen waren om het 'parkoers af te jakkeren. De Belg Roger de Vleaminck meldde zich helaas op het laatste moment af, maar gelukkig vond de organisatie in de inderhaast ingevlogen Martin Tjallingii een waardige vervanger. Rondom het parcours was het gezelligheid troef en het warme zomerweer zorgde soms voor Tourtaferelen.

De organisatie van de Volksronde had speciaal voor deze editie het programma een update gegeven. Nieuw was het onderdeel Hold your Horses, waarbij twaalf Roosendaalse prominenten met elkaar de strijd aangingen. De meeste maakten er een stukje publiekshow van, terwijl andere 'horses' (de echte fietsmenners) niet te houden waren en de rest snel achter zich lieten om de eer op te strijken. Ook Sander van Peer (voorzitter van de Draai van Kaai) gaf hier acte de presence gaf, want in principe hoort alles rondom de Kaaidraai-week één grote familie te zijn.

Meer berichten