Ian Verschoor: "Ik heb zeker niet het gevoel dat ik wel weer ga winnen. Iedereen traint en wordt sterker, dus het is nooit vanzelfsprekend." Foto: Bas Kaligis.
Ian Verschoor: "Ik heb zeker niet het gevoel dat ik wel weer ga winnen. Iedereen traint en wordt sterker, dus het is nooit vanzelfsprekend." Foto: Bas Kaligis. (Foto: Bas Kaligis)

Verschoor blijft onklopbaar bij Junioren GK4-kampioenschap: weer drie zeges erbij

  Sport

Het wordt bijna normaal, Ian Verschoor die alle races in een raceweekeinde wint. Maar het is en blijft natuurlijk een wereldprestatie van de karter uit Roosendaal. Tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap won de rijder opnieuw drie races op rij. Daarmee komt zijn totaal bij de Junioren op negen gewonnen races in negen races.

"Dat ik tot nu toe nog alles heb gewonnen, is wel leuk", zei Ian die uitkomt voor het topteam KCR Racing Team uit zijn woonplaats. Dat het inmiddels vanzelfsprekend is, bestreed hij echter. "Ieder weekend begin je weer op nul. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik wel weer ga winnen. Iedereen traint en wordt sterker, dus het is nooit vanzelfsprekend."

In de titelstrijd deed hij uiteraard goede zaken. Des te meer omdat zijn directe concurrenten het in Genk lieten afweten. Hoewel er nog drie ronden in het GK4-kampioenschap zijn te gaan, ligt Ian stevig op titelkoers. Met het maximaal aantal punten op zijn naam, is zijn doel dan ook de titel. "Het is mijn laatste jaar bij de Junioren, dus als ik kampioen wil worden, moet ik het nu doen."

Tijdens de races op het circuit van Genk had hij te maken met extreme hitte, maar ook met afwisselend natte en droge omstandigheden op de zaterdag. "Op vrijdag was het echt warm, al had ik er niet echt veel last van tijdens het rijden." De hitte en de forse grip op de baan hadden in ieder geval geen grip op zijn prestaties. Al in de trainingen reed hij de snelste tijd. "We hadden de nodige dingen aan de set-up gedaan en dat werkte goed."

Toch zocht zijn team naar nog meer snelheid. De kwalificatie reed hij daarom met een licht gewijzigde set-up. Ian: "Het bleek toch niet wat we hadden gehoopt. Gelukkig reed ik nog de eerste tijd. Wel zat de rest dicht bij me."

Voor de races werd de set-up teruggedraaid naar die van voor de kwalificatie. In de eerste race werd hij bij de start ingehaald door de nummer twee, maar Ian slaagde erin zijn concurrent terug te pakken en vervolgens naar de overwinning te denderen. In race twee was het allemaal een stuk eenvoudiger voor de snelle Brabander. Hij ging er bij de start pijlsnel vandoor om in het vervolg niet meer achterom te hoeven kijken. In race drie moest er door een crash even langzaam worden gereden, daarna ging Ian ervandoor om zijn derde zege van het weekeinde te claimen.

Hoewel hij drie races won, was de winst in race één en race drie nog niet zo gemakkelijk. In race één moest hij er echt voor knokken en in race drie moest hij wachten tot na de crash voordat hij een gat kon slaan. "Maar dat kwam ook doordat de nummer twee en drie met elkaar in gevecht raakten waardoor ik kon wegrijden."

Het uiteindelijke resultaat telt. Weer de maximale punten. Uiteraard hoopt hij die ook te scoren tijdens de volgende ronde van het kampioenschap. Die wordt later deze maand gehouden op de nieuwe kartbaan van Assen. "Een nieuwe baan, leuk. Dat wordt interessant, ik ben benieuwd!"

Meer berichten