Nick Ho: "De snelheid en het hard door de bochten rijden maken karten superleuk om te doen."
Nick Ho: "De snelheid en het hard door de bochten rijden maken karten superleuk om te doen." (Foto: Bas Kaligis)

KCR Racing Team Nick en Wouter staan hun mannetje in Genk

  Sport

Allebei leerden ze het racen bij Kart Centre Roosendaal (KCR); Nick Ho uit Etten-Leur en Wouter Poleij uit Hoogerheide lieten zondag in Genk zien dat ze daar een solide basis hebben gelegd. Tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap waren ze voorin te vinden in de IAME X30 Cadet-klasse. Wouter werd tweede in het dagklassement, Nick reed naar een zesde plaats.

"Ik ben heel tevreden. Mijn resultaten waren beter dan verwacht", zei Nick (13) die achtste, zevende en vierde werd in de respectievelijke races. "Ik heb dit seizoen aardig wat tegenslag gehad. Veel pech op technisch vlak. Maar voor deze wedstrijden stond de kart goed afgesteld. En dit is wel onze baan. We rijden hier vaker dan op andere banen. Maar het blijft moeilijk om hier goed te presteren, want iedereen kent deze baan goed."

Voor Nick is het zijn eerste jaar racen op buitenbanen. Daarvoor reed hij twee jaar wedstrijden op binnenbanen. De snelle Brabander begon in 2016 met de sport toen hij tijdens een kinderfeestje naar de kartbaan van KCR ging. "Ik vond het zo leuk dat ik steeds vaker ben gegaan. Het ging heel goed. En ik wilde wedstrijden gaan rijden. Ik vind het leuk als je jezelf kunt verbeteren. Verder is de sfeer in het karten heel goed en de snelheid en het hard door de bochten rijden maken het superleuk om te doen." Op die manier kwamen Nick en Wouter met elkaar in aanraking. Wouter begon in 2015 bij KCR. Ook hij reed eerst (ruim) twee jaar binnen en is dit jaar op buitenbanen gaan racen. "Op vakantie ging ik een keer karten met mijn neef en hij versloeg me. Ik wilde daarna sneller zijn dan hij en toen ik voor de tweede keer bij KCR ging rijden, werd tegen me gezegd dat het zo goed ging dat ik maar kartles moest nemen."

Sinds dit seizoen is hij met Nick samen een vaste waarde in het GK4-kampioenschap in de Cadet-klasse. "Het voelt goed dat ik nu buiten rijd. Het was vandaag mijn eerste podiumplaats", zei Wouter, die vierde, derde en tweede werd in de races. "De kart was goed afgesteld, maar ik was wel verbaasd dat ik in de kwalificatie al in de top vier reed. Daarna gingen de races goed."

Nu wacht Nick en Wouter de vierde ronde van het GK4-kampioenschap. Die wordt in augustus gehouden op de nieuwe kartbaan van Assen. Een baan die beide rijders dus nog niet kennen. Wouter: "Weer een podiumplaats wordt moeilijk, maar ik ga er wel voor."

Nick Ho en Wouter Poleij worden in hun race-activiteiten ondersteund door McDonald's Roosendaal en Kart Centre Roosendaal.

Meer berichten