Het Vierhoeven Open is een van de grootste tennistoernooien van de regio, inschrijven is al mogelijk.
Het Vierhoeven Open is een van de grootste tennistoernooien van de regio, inschrijven is al mogelijk. (Foto: Jasper Traets)

'Alle spelers zijn even belangrijk'

  Sport

Van 13 tot en met 19 augustus houdt tennisvereniging Vierhoeven haar jaarlijkse tennistoernooi, het Vierhoeven Open, op het tennispark aan de Visdonkseweg 32 te Roosendaal.

Door Bert Pessink

Honderden tennisspelers uit de wijde omgeving zullen strijden om een plaats in een van de 45 finales die op zondag 19 augustus plaatsvinden. Inmiddels is de inschrijving geopend.

Een van de grote tennistoernooien van Roosendaal en omgeving is ongetwijfeld het Vierhoeven Open. Plaats van handeling zijn de banen van de TV Vierhoeven in het prachtige Visdonk. "De tennisvereniging bestaat sinds 1978 en is in 1980 begonnen met het organiseren van een toernooi. Ik schat inmiddels ruim dertig keer", aldus Ludo D'haeselaer, de toernooileider. Sinds een jaar of vijftien heeft de organisatie een vaste week van de tennisbond, week 33, dat is de week van 13 tot en met 19 september.

Het toernooi is voor spelers uit de klasse 2 tot en met 8. "Dus van beginners tot Nederlandse top, waarbij het voor mij net zo belangrijk is dat we naast goede spelers ook veel spelers uit lagere categorieën hebben, want iedere tennisser heeft zijn eigen kwaliteit en waarde."

"We richten ons met dit Vierhoeven Open op alle spelers in de klassen 2 tot en met 8 tussen zeg maar Breda, Moerdijk en Zeeland, die komen naar ons toernooi. Roosendaal levert natuurlijk ook veel tennissers. We hebben al een aantal goede spelers hier op de baan gehad, bekende namen als André van der Bijl, Frank Clausing en Bernice van de Velde speelden hier om de winst, ook komen er jaarlijks buitenlandse spelers. Als het druk is beginnen we al op zaterdag 11 augustus."

De klassen 2 tot en met 5 spelen een afvalschema, de klassen 6,7 en 8 spelen eerst poulewedstrijden tegen elkaar. Zondag is dan de finaledag met 45 finales en absoluut toptennis. "Ons toernooi is eigenlijk al geslaagd als we voldoende inschrijvingen hebben."

Inschrijven is mogelijk tot 5 augustus, de organisatie raadt echter iedereen aan om nog voor de vakantie in te schrijven zodat de organisatie al kan gaan plannen..

Lees verder in de Gazet van Roosendaal van deze week.

Meer berichten