44 jaar nadat de Tour de France door Nispen reed is komend weekend de start van het NK Wielrennen te gast.
44 jaar nadat de Tour de France door Nispen reed is komend weekend de start van het NK Wielrennen te gast. (Foto: Louis van Pul)

'Nispen helemaal klaar voor de start van het NK'

  Sport

Komend weekend is het nationale wielerpeloton te gast in Nispen. Op het Kerkplein is namelijk de start van het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg.

Door Bert Pessink

Zaterdag de Elite-vrouwen en de beloften, zondag zijn namen als Tom Dumoulin en Sam Oomen van Team Sunweb maar ook lokale held Sjoerd Van Ginneken is met zijn Roompot formatie te bewonderen bij de Elite-mannen. Een unieke kans voor de wielerliefhebbers hun favorieten te zien en aan te moedigen.

"De voorbereiding is goed, we lopen op schema en hebben een prima samenwerking met de rest van de organisatoren zoals de Gemeente Roosendaal en Golazo." Aan het woord is de voorzitter van het Nispens organisatiecomité Richard Konings. "We zijn in maart begonnen. We moesten uit de krant vernemen dat wij de start kregen van het NK. We zijn met het comité van zeven personen elke week bij elkaar gekomen om komend weekend een goed gastheer te zijn van de start." De start is op het Kerkplein, daar komt een podiumauto waarop de renners worden voorgesteld aan het publiek. De bussen van de profploegen staan bij voetbalvereniging NSV. "Dat is op zich al een dorp op zich. Hier kun je de renners ook van dichtbij zien, ze bijna aanraken en een foto maken. Als het weer goed is, dan verwachten we een paar duizend toeschouwers. Ruim 50 vrijwilligers zorgen voor een gestroomlijnd evenement."

In Nispen maken de renners eerst een plaatselijke ronde om dan door te rijden via de Bergsebaan. Vanaf de spoorlijn Nederland-België is dan het kampioenschap open. In Roosendaal rijden de renners langs de Tolbergvijver naar Kruisland. De start en doorkomsten zullen wat verkeersmaatregelen tot gevolg hebben. Konings: "Ook in Nispen bij de start vragen we de medewerking van het publiek, fietsers zullen dus even niet door Nispen kunnen fietsen." Op 1 juli is het 44 jaar geleden dat de Tour de France door Nispen kwam. "We zijn tevreden als het Kerkplein op zaterdag en zondag vol staat met wielerliefhebbers, daar doen we het voor."

Meer berichten