Logo gazetroosendaal.nl

Triathlonweek met 25 Jeugdtriathlon

  Sport

Nog een halve week en dan is het weer triathlontijd in Oud Gastel. De jeugd is daar met de clinics eigenlijk al aan begonnen, op woensdagavond 13 juni volgt de loopclinic als laatste in de reeks van drie.

Vanaf maandag 18 juni begint de triathlonweek echt goed. De week begint met de Tridaagse. Ontspannen een avondje zwemmen in Blankershove op maandag, een fietstochtje op dinsdag en een wandeling op woensdag. Heerlijke combinatie van drie bewegingsoefeningen, waarvan men nog steeds denkt dat veel mensen het overschatten.

Maar een Tridaagse is wat anders dan een triathlon. Zwemmen is tussen 18 en 19 uur, fietsen en wandelen kan vanaf ’t Veerhuis met vertrek tussen 19 en 20 uur. Op dinsdagavond is het bekende proefzwemmen aan de Vliet. Bij Gastel Sfeer kunnen de zwemmers van trio’s of triatleten van de zaterdagwedstrijd alvast het zwemwater uitproberen.

Op vrijdagavond 22 juni is de fameuze Rabobank Jeugdtriathlon. De 25e editie al weer en daar pakkken we natuurlijk feestelijk mee uit. Wie nog niet ingeschreven heeft, maar wel plannen heeft, kan dat snel doen. Er zijn nog twee startmomenten met ruimte in dat weekend.

De jeugdtriathlon op vrijdag, waar bij elk lustrumjaar ouders aan mee mogen doen en de trio-triathlon op zaterdag 23 juni. Formeer een team bestaande uit een zwemmer, een fietser en een loper. Aanmelden kan via de site van ’t Veerke: www.tveerke.nl

Meer berichten