Foto: Ingrid Mol-Verheijen

'Ik ben een betere voetballer geworden'

  Sport

Bristol speelster Naomi Pesman kwam vorig seizoen binnen als een talentvolle speelster. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een waardevolste speelster binnen de selectie dankzij haar ontwikkelingen

"Ik ben er tussen mijn veldvereniging en zaalvoetbal een heel jaar uit geweest", aldus Pesman. De Bristol speelster koos er aan het begin van het vorig seizoen voor om de draad toch weer op te pakken. "Ik was gewoon echt even het plezier kwijt in het voetbal. Gelukkig heb ik de stap gemaakt om in de zaal te gaan spelen."

In het begin was het even wennen voor Pesman. "Zeker het baltempo en het lopen zonder bal was lastig, maar ik heb me mogen ontwikkelen in de zaal door het vertrouwen van de coach."

Pesman kende al een paar speelsters toen ze bij Bristol kwam. "Dat is veel lekkerder binnenkomen bij een club dan wanneer je helemaal niemand kent. Het was ook wel fijn dat teamgenoten het meteen in me zagen zitten. Dat merkte ik aan de manier waarop ik betrokken werd in het spel. Ik voelde en voel het vertrouwen van de staf en mijn medespeelsters. Ik ben natuurlijk een speelster die veel voor het doel komt en kan scoren. In vergelijking met de jaren voor het zaalvoetbal ben ik sowieso beter geworden met mijn techniek", vindt Pesman, "Fysiek ben ik veel sterker geworden en ik ben ook beter aan de bal. In het zaalvoetbal leer je sneller te handelen."

Met haar medespeelsters probeer ze het volgend seizoen een gooi naar de titel te doen:

Keepsters: 1. Britney Nouws(BSC) en 2. Tessa v Ameijde (DSE); Anisah Karahan (Unitas`30), Ashley de Bie, en Colinda v/d Steen (DSE), Sharon v/d Eeden en Francien Buurstee (BSC), Corina Luijks (Excelsior/Barendrecht), Naomi Pesman (DVO 60), Daphne Troost (Barendrecht), Fleur Mol (Sparta Rotterdam) en Wahiba Didi.

Meer berichten