Foto: Bas Kaligis

Kart Centre Roosendaal driemaal op podium in GK4

  Sport

Dat het KCR Racing Team een stel goede rijders heeft in het GK4-kampioenschap bewees het zondag op overtuigende wijze in Emmen. Het Brabantse team leverde maar liefst drie podiumkandidaten in drie klassen af. Ian Verschoor won overtuigend in de Junioren-klasse, Stijn van der Hof werd tweede in de Senioren-klasse en Axel van den Berg werd derde in de X30 Cadet-klasse.

Het was een fraaie opsteker voor het KCR Racing Team op Kartcircuit Pottendijk. Drie podiumplaatsen in één weekeinde onderstreepte dat de Brabantse equipe de zaken uitstekend voor elkaar heeft en dat het een stel getalenteerde rijders heeft bovendien. Vooral de overwinning van Ian Verschoor sprak tot de verbeelding. Net zoals tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap was zijn zege eclatant: drie overwinningen in drie races.

Daarmee komt zijn totaal op zes mancheoverwinningen in de zes races die tot dusver zijn verreden. Het moge duidelijk zijn dat de talentvolle rijder uit Roosendaal de gedoodverfde titelkandidaat is. "Ik wil niet te vroeg juichen", bleef hij bescheiden. "Mijn voorbereiding was niet super, dus dit had ik niet verwacht. Maar natuurlijk ga ik ervoor om het kampioenschap te winnen."

Hoewel zijn zes overwinningen op rij suggereren dat het winnen hem makkelijk afgaat, plaatste hij een kanttekening. "Op de eerste plek rijden is niet makkelijk. Je moet dan je eigen tempo rijden. Als je op de tweede of derde plaats rijdt, heb je nog iemand om naartoe te rijden. Zo werd ik tijdens de eerste race na drie rondes ingehaald. In de voorlaatste ronde heb ik hem teruggepakt en won ik toch nog."

Ook stadsgenoot Stijn van der Hof smaakte zondag het zoet van de overwinning. Hij won de eerste manche bij de Senioren. Daarna werd hij tweede en vierde in de respectievelijke races om de tweede plaats in het dagklassement te pakken. Dat hij de laatste heat niet bij de eerste drie eindigde kwam doordat hij van de baan getikt werd. Niettemin was het een tevreden Stijn die zijn verhaal deed. "Ik had die tweede podiumplaats niet meer verwacht na de crash in de derde race", zei hij. "Het is mijn eerste podiumplaats van het seizoen, supermooi."

Dat hij snel zou zijn, wist hij vrijdag al. "Tijdens de eerste training, was ik meteen twee tienden van een seconde los van de rest. Ik had de eerste tijd in bijna alle trainingen. Al heb ik niet alles voluit gereden omdat we dachten dat ik een gekneusde rib had. Daar kreeg ik vrijdag na de trainingen last van. Zaterdagochtend was het nog de vraag of ik wel kon meedoen aan de wedstrijden. Ik heb die rib bij de EHBO laten inpakken, maar tijdens het rijden heb ik er geen last meer van gehad. Misschien kwam die pijn door het over de kerbs rijden."

Axel van den Berg kon eveneens bogen op een mooi weekeinde door zijn derde plaats bij de X30 Cadetten. Hij werd tweede, derde en derde in de achtereenvolgende manches. "Ik ben blij, want het is mijn eerste podiumplaats", zei de rijder uit Sint-Willebrord met een lach. "Deze beker komt bovenaan in mijn kast te staan. Dit voelt lekker, ik heb er hard voor geknokt. Het ging goed, alleen jammer dat ik in de laatste race net voor de finish nog werd ingehaald. Maar ik baalde niet want ik wist dat ik het podium had gehaald." 

Vooral de eerste manche was een enerverende race geweest. "Luuk Neessen lag eerste, maar tegen het einde van de wedstrijd kwam ik hem voorbij en toen was het drie rondjes lang stuivertje wisselen. Jammer dat ik net tweede werd, maar het was een mooie en spannende race." En uiteindelijk was het vooral ook een mooi weekeinde, voor iedereen binnen het KCR Racing Team. Drie podiumplaatsen dus: dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Meer berichten