Foto: Sieben

25ste editie Pinkster Boule bij Sieben Recreatie

  Sport

Pinkster Boule van Sieben Recreatie in Recreatiepark De Stok is aan zijn 25e editie toe. Een kwart eeuw jeu de boulen op Tweede Pinksterdag wordt gevierd met extra hapjes van de barbecue en een muzikale bijdrage van de Hugger Mugger Jazz Band.

Maandag 21 mei is het zo ver. Recreatieve en competitie-boulers gaan dan vanaf 13.00 uur de sportieve strijd met elkaar aan. Het toernooi kent een uniek reglement waarbij zelfs beginners kans hebben de finale te halen. Iedereen schrijft individueel in, maar wordt voor elke speelronde door het lot aan een of meer partners gekoppeld. Dat doublet of triplet gaat de strijd aan met een ander team, waarna de uitslag voor elke individuele speler wordt genoteerd. Wie dus het geluk heeft elke ronde aan sterke spelers te worden gekoppeld kan zelfs met weinig talent ver komen.

Vorig jaar ging de titel naar Pieter van Geel, lid van ERPV De Bommequet en prominent deelnemer aan alle bekende boule-evenementen in Roosendaal en omgeving. Jaarlijks melden zich tientallen bouleurs uit de regio op De Stok om zich aan het surprise-schema te onderwerpen, hetgeen altijd een gezellig doe- en kijk-tafereel oplevert. Aanmelden kan via info@siebenrecreatie.nl en tot kort voor aanvang ter plaatste. De eerste wedstrijdronde begint klokslag 13.00 uur.

Dat de Hugger Mugger Jazz Band het toernooi muzikaal opluistert is niet geheel toevallig. Deze band verzorgt zondag 3 juni samen met zangeres Sofie Habets en jazzband De Jazzperdos een concert op de podia van Sieben Recreatie, in het kader van het Sieben Parkpodiumprogramma 2018. De bijdrage aan de boule-middag mag dus als een generale repetitie gezien worden. De band speelt op 21 mei vanaf 16.00 uur; toegang is gratis.

Meer berichten