16de koersbaltoernooi in Wouw

  Sport

Het is weer zover: op donderdag 17 mei is er in Wouw het 16de koersbaltoernooi, georganiseerd door Koersbalclub KBO Wouw.

Bij dit Koersbaltoernooi spelen acht Koersbalclubs mee uit de regio: De Vrolijke Koersballers uit Halsteren, KBO Sprundel. De koersende parel uit Moerstraten, De Vriendenkring uit Roosendaal, Oud Gastel, SKC Oudenbosch, Schijf en de eigen Koersbalclub KBO Wouw.

De koersbalwedstrijden op donderdag 17 mei vinden plaats van 10.00 tot 15.30 uur en om ongeveer 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Het toernooi wordt gehouden in cultureel centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19B te Wouw.

Wat is Koersbal?

Koersbal speelt u binnenshuis met koersballen en een jack (klein wit balletje) op een viltmat van 8 meter lang en 2 meter breed. Het zwaartepunt van de koersbal ligt niet in het midden en dat maakt de koers van de bal een beetje grillig. Aan de speler is de uitdaging om individueel of in teamverband de koersbal zo dicht mogelijk bij de jack te rollen.

Koersbal kan werkelijk door iedereen gespeeld worden en is makkelijk te leren. Het behoeft geen zware inspanning, is spannend tot de laatste minuut, iedere worp kan de kansen keren. De sport vraagt om tactiek en concentratievermogen. Iedereen is in beweging met koersbal. Het is een beweeglijke sport die heel goed is voor het lichaam, voor de geest en voor de sociale contacten.

KBO Wouw

Iedereen mag komen kijken bij het Koersbaltoernooi. KBO Wouw speelt elke week op de donderdagmiddag van 13.30 tot 16.15 uur inclusief een pauze van 30 minuten in cultureel centrum De Geerhoek. De Koersbalclub KBO Wouw zoekt nieuwe leden, kom eens een keertje gratis proeven. Voor inlichtingen over dit Koersbaltoernooi of het spelen van Koersbal kunt u terecht bij Jos Huisveld via 0165-301225 of 06-38720621 of jos.huisveld@home.nl.

Meer berichten