De sportploeg van het jaar in Roosendaal Sieben Squash Mix Vlnr: Mandy Bekker, Sander Bouwmeester, Claudia Sieben, Dominique Serra, Xavier Gottgens, Mark de Wit en Sander Koomen.
De sportploeg van het jaar in Roosendaal Sieben Squash Mix Vlnr: Mandy Bekker, Sander Bouwmeester, Claudia Sieben, Dominique Serra, Xavier Gottgens, Mark de Wit en Sander Koomen. (Foto: Ewald Sieben)

'Zelfs de deur doet mee in het spel'

  Sport

Begin maart ontving het team Sieben Squash Mix tijdens het Roosendaals sportgala de prijs voor sportploeg van het jaar 2017. Het team versloeg de andere genomineerden Cluzona Heren 1 en Rainbows Twirling Team B. "Eindelijk, want we waren al een paar jaar genomineerd", aldus speler Mark de Wit.

Door Bert Pessink

Voor Sieben Squash waren de afgelopen seizoenen zeer succesvol. Naast de goede prestaties van Sieben Heren 1 en 2 bekroonde het Mix team, bestaande uit vier heren en twee dames, een zeer succesvol jaar met het kampioenschap. Mark de Wit is speler en competitieleider van Sieben Squash. "In de mix competitie die drie maanden duurt spelen we op twee squashbanen acht partijen. Naast de enkel partijen waarbij de sterkste spelers tegen elkaar spelen gevolgd door de een na sterkste, enzovoorts. spelen we ook de dubbel en de mix dubbel. Dan sta je met vier op een baan. Dat is best druk en hectisch. We speelden in een sterke poule met teams uit Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn. In de finale hebben we met 16-14 gewonnen van Apeldoorn."

Sterk punt van het gemixte team is volgens Mark de Wit de breedte ervan. "We zijn eigenlijk allemaal goed, we drijven niet op één speler. We boffen trouwens wel met de sterke dames waaronder Claudia Sieben, die heeft al een aantal nationale titels op haar naam staan. De titel sportploeg van het jaar in Roosendaal is voor ons erkenning en waardering, we zijn er heel blij mee. Voor mijzelf had de uitreiking in De Kring een extra bijzonder tintje, want ik werk daar."

Ook de andere teams van Sieben Squash deden het goed; heren I werd met grote overmacht kampioen in de landelijke tweede divisie. Met winst in 15 van de 18 wedstrijden stromen ze door naar de eerste divisie waar handhaving dit jaar het belangrijkste doel is. Sieben heren 2 deed het goed in de derde divisie, werd kampioen en neemt de plaats in van Sieben I in de tweede divisie.

De Wit: "De teams blijven nu nagenoeg onveranderd, we zoeken alleen voor de heren nog versterking in een nieuwe nummer 1. Squash is een combinatie van conditie en techniek, heel intensief. Het gaat om handelingssnelheid en bewegingssnelheid. Je moet snel en wendbaar zijn, en dat in een soort interval. Het is steeds weer herstellen voor een korte rally. Dat trainen we meerdere keren in de week bij Sieben Recreatie aan De Stok. Ik vind squash echt een prachtsport want het is weersonafhankelijk, het balletje kan niet uit de baan, en bij welke andere sport maakt de deur waardoor je binnenkomt nou onderdeel uit van het speelveld?"

Meer berichten