Foto: Bristolteam

'Een aanrader voor wie van sport houdt'

  Sport

Fleur Mol denkt dat meer speelsters van haar leeftijd beter worden in de zaal. Het jeugdtalent is midden dit seizoen binnen gestroomd, en zou voor de toekomst wel eens een bepalende speelster kunnen worden. Fleur wil graag de ban breken voor speelster die twijfelen om te gaan zaalvoetballen.

"Sinds een paar maanden speel ik bij zaalvoetbalvereniging  Bristol Team. Ik ben eerst een paar keer gaan kijken en heb een paar keer  een selectietraining  bijgewoond. Toen wist ik zeker dat het bij me paste. Bovendien speelt Bristol op het één na hoogste niveau van Nederland en dat merk je aan de beleving, inzet en entourage. Maar vooral de tegenstanders zijn stuk voor stuk goede voetbalsters. Daarnaast is het leuk en leerzaam om allemaal goede voetballers om je heen te hebben, daar leer je van! Ik speel b.v. met Corina Luijks. Een speelster die uitkomt voor de beloftes van Oranje, en zelfs bij Tottenham Hotspur heeft meegetraind."

Wat heb je tot nu toe geleerd?

"Snel passen, coachen en slim spelen, zijn dingen die je erg snel leert. Daarnaast is mijn techniek al verder verbeterd. Zo moest ik van Hans Lauwen de bal vaker onder de voetzool aannemen voor extra controle. Tevens vertelde hij me rustiger aan de bal te zijn en te durven coachen in het veld. Met name brutaal om de bal vragen en ruimte zoeken zonder bal."

Wat zie je terug op het veld?

"In de zaal moet je je techniek wel inzetten, daar leer je van en heb je op het veld direct profijt van! Ik zou dan ook altijd zaalvoetbal en veldvoetbal willen blijven combineren."

Wat vind je van de groep?

"Ik vind het een erg leuke groep met hele leuke, sympathieke sportieve meiden. Ik ben echt goed opgevangen. Ben dan weliswaar veruit de jongste, maar voelde me direct welkom. Daarnaast mag je ook gewoon fouten maken, ook dat wordt geaccepteerd. Kortom: Bristol Team is een aanrader voor iedereen die van voetbal houdt!"

Aanmelden

Binnenkort zijn er weer selectietrainingen. Je kunt je nu aanmelden via het contactformulier op de Bristol site. Een speelster heeft dit ondertussen al gedaan. Het 15-jarige talent Anisah Karadan uit Etten Leur gaat de strijd aan met de huidige selectie. Wie volgt?

Meer berichten